Nederland - 21 december 2022 - Aandelen
door STIJN

Aandeel Nike veert op

Sportmerk Nike heeft dit beursjaar niet goed gepresteerd, het aandeel noteert 37 procent lager ten opzichte van begin dit jaar. Tijdens het tweede kwartaal bleek dat ze ontzettend veel op stock hadden liggen door de economische vertragingen. Maar er is verbetering in zicht en de voorraden nemen af, het aandeel maakte een sprong van 12 procent voorbeurs.

Het ziet er naar uit dat Nike een donkergroene beursdag te wachten staat. Het aandeel noteert momenteel 12 procent hoger voorbeurs. Beleggers en investeerders zijn enthousiast dat Nike hun overtollige voorraden aan het wegwerken is. Daarenboven zijn de verkoopcijfers en bedrijfsresultaten beter dan men had verwacht, onverwacht gezien de economische vertragingen.

Nike CEO John Donahoe vermoedt dat de voorraadpiek achter hun ligt. Ze blijven zich concentreren op het wegwerken van voorraden. Verdere vooruitgang wordt verwacht in het kalenderjaar 2023, inclusief een voorzichtigere benadering van het kopen van nieuwe voorraad.

We believe the inventory peak is behind us actions as we’re taking in the marketplace are working.

Vooruitzichten

Volgens de analisten op Wall Street blijft Nike sterk presteren en is er geen reden om zich zorgen te maken. De globale vraag naar hun producten blijft goed en de problemen omtrent hun voorraden zullen geleidelijk aan verdwijnen. Jefferies Randal Konik plakt zelfs een koersdoel van 140 dollar op het aandeel van Nike. Hij verwacht dat 2023 een gunstig beursjaar wordt.

Ook bij BMO Capital Markets verwachten ze dat het aandeel gaat herstellen. Analist Simeon Siegel denkt dat het aandeel gaat stijgen naar 120 dollar de komende maanden. Hij verwacht dat dit kwartaal gunstig gaat zijn voor Nike, met wegebbende problemen in China en sterke cijfers in Noord-Amerika.

Bronnen: Brian Sozzi – Yahoo Finance

Foto: Pexels – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.