België - 16 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

GBL investeert in Hugo Boss

De holding van Belgisch miljardair Albert Frère, heeft een belang van 3 procent in de Duitse modegigant Hugo Boss opgebouwd en zou van plan zijn om het belang nog uit te breiden.

Het aandeel Hugo Boss BOSS (ticker: BOSS) schiet op de beurs van Frankfurt 6% hoger omdat GBL een positie ingenomen zou hebben van 3%. Momenteel heeft Hugo Boss een beurswaarde van 4.4 miljard EUR, wat het belang van GBL op 132 miljoen EUR brengt.

Het Duitse ‘Manager Magazin’ rapporteerde dat GBL-grootaandeelhouder en de rijkste man van België, Albert Frère, uitstekende banden zou hebben met de Italiaanse Marzotto familie, die 10% van het merk in handen heeft. Het magazine vertelt ook dat ze eerder al in eenzelfde modebedrijf belegd hebben. Zo hebben GBL en de Marzotto familie het Italiaanse modebedrijf Golden Goose onlangs verkochten aan het investeringsfonds Carlyle.

hugo boss

Voor GBL is het al de tweede investering in de Duitse kledingsector. GBL heeft een belang van 7.2% in Adidas. Die investering bleek een schot in de roos. Sinds de eerste melding van de intrede in Adidas midden 2015, verdubbelde het Adidas-aandeel in waarde.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.