Nederland - 24 juli 2020 - Beursbrink

1.900 dollar-grens gesloopt, op naar de 2.000 dollar

door STIJN

Goud heeft op vrijdagochtend de 1.900 dollar bereikt. Hiermee komt de ‘all-time high’ van september 2011 wel heel erg dicht in de buurt. Volgens Mark Mobius, medeoprichter van Mobius Capital Partners, is het slechts een kwestie van tijd. Er zijn voldoende factoren die het edelmetaal naar hogere sferen zal brengen. 2.000 dollar per troy ounce is volgens hem het nieuwe haalbare koersdoel en zou perfect haalbaar moeten zijn. 

Sinds vrijdagochtend is goud meer dan 1.900 dollar per troy ounce waard. Op het moment van schrijven noteert het gele edelmetaal aan 1.909 dollar. Nog slechts 11 dollar en we zitten aan het absolute record van september 2011, toen noteerde goud aan 1.920 dollar per troy ounce.

Het edelemetaal is nu al voor de zevende week op rij aan het stijgen, de langste winstreeks tot nu toe. Er zijn verschillende factoren op de financiële markten die ervoor zorgen dat goud in de smaak valt bij beleggers en investeerders. Negatieve rentevoeten, een zwakkere dollar, zorgen omtrent de wereldeconomie en de geopolitieke problemen tussen de Verenigde Staten en China

Nieuw record

Mark Mobius is alvast een grote voorstander om goud in portefeuille te hebben. Tijdens een interview met Bloomberg zei Mobius dat hij volop goud aan het kopen is en dat hij zal blijven kopen.

When interest rates are zero or near zero, then gold is an attractive medium to have because you don’t have to worry about not getting interest on your gold and you see the gold price will rise as uncertainty in the markets are rising.

Ook Jake Klein, voorzitter van Evolution Mining, is bijzonder optimistisch over de goudmarkt. Hij benadrukt dat de Federal Reserve extra geld aan het printen is waardoor cash minder aantrekkelijk wordt. Beleggers zullen hun focus steeds meer gaan richten op goud. Klein verwacht dat het edelmetaal met gemak een nieuw record gaat vestigen de komende maanden.

Bronnen: Financial Express

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments