Nederland - 31 januari 2019 - Beursbrink

Wall Street kijkt met argusogen naar marihuana industrie

door STIJN

Steeds meer landen zijn hun drugbeleid een versoepelen om marihuana te kunnen legaliseren. Dat geldt voor zowel medicinale als recreatieve marihuana. Het momentum lijkt niet te stoppen, zelfs grote institutionele beleggers zien kansen in de marihuana industrie. Wall Street toont alvast veel interesse in deze sector.

‘Corporate America’ houdt de marihuana industrie met argusogen in de gaten. Grote bedrijven zoals Marlboro en Constellation Brands hebben reeds aangetoond dat er ontzettend veel interesse is in de nieuwe industrie omtrent marihuana door middel van directe investeringen in marihuana bedrijven.

Tim Taggart, voorzitter van de American Growth Fund, ziet duidelijk een evolutie op dit vlak maar benadrukt wel dat er nog een stigma bestaat rond marihuana. Het is een drug dat nog altijd niet door alle landen omarmd wordt en dus blijft het moeilijk inzake wetten, regels en legaliseringen.

Investeren

Volgens Taggart is Wall Street zeer geïnteresseerd in marihuana, uiteraard omwille van de opportuniteiten. De markt en industrie zijn vrij nieuw en zal ongetwijfeld blijven uitbreiden en groeien. Het is interessant voor grote investeerders om de rit vanaf het begin mee te pikken.

Door de legalisering van recreatieve marihuana in Canada, is het hele gebeuren in een stroomversnelling geraakt. Ook in de Verenigde Staten zijn er tal van staten waar het spul volledig legaal is. Grote institutionele investeerders willen de boot uiteraard niet missen, maar botsen vaak financiële regels. Particulier beleggers daarentegen, kunnen deelnemen aan de hand van ETF’s.

De HMMJ ETF kennen we ondertussen allemaal, maar er zijn nog ETF’s die direct en indirect in marihuana beleggen zoals bv. de ETFMG Alternative Harvest ETF (MJ). Dit is de eerste in de USA genoteerde ETF gericht op de cannabis- en marihuana industrie. Er is ook de AdvisorShares Vice ETF (ACT), die een kleinere blootstelling in de marihuana industrie heeft.

Bronnen: ETF Daily News

Foto: Dennis Engelen – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.