Nederland - 14 juli 2020 - Beursbrink

Dollar daalt, goud stijgt

door STIJN

Het edelmetaal is steun aan het zoeken, maar zou daar normaliter geen moeite mee moeten hebben. De situatie omtrent COVID en de wereldeconomie moet voldoende zijn om goud in waarde te doen stijgen.

Op het moment van schrijven noteert goud aan 1.801 dollar per troy ounce. Eén dollar boven de psychologische grens die fungeert als belangrijke steun. De goudprijs wordt gestut door het hoge aantal besmettingen in de Verenigde Staten van Amerika en de vrees voor een tweede globale besmettingsgolf. Investeerders gebruiken het als veilige haven en hedge.

Volgens een technische analyse ligt de effectieve steun op 1.790 dollar. Als deze stand houdt, dan komt de weerstand van augustus 2011 aan bod. Dat is een prijs van 1.921 dollar, daar zijn we nog eventjes van verwijderd. Maar als het momentum positief blijft dan kan deze weerstand de komende maanden gesloopt worden. Veel zal afhangen van de situatie omtrent COVID.

Dollar

Zolang de Amerikanen het virus niet onder controle hebben, en de Federal Reserve moet blijven stimuleren, zal de dollar minder waard blijven. Dit speelt uiteraard in het voordeel van goud. Ook fondsmanagers zitten massaal in goud om een daling op de aandelenmarkten te kunnen counteren.

Of course, there’s going to be normal downside corrections, but the trend remains up.

De lichte daling is een normaal gegeven. Het zou Jim Wyckoff, analist bij Kitco Metals, niet verbazen mocht de goudprijs zelfs nog lager dippen de komende periode. Correcties en dalingen zijn heel normaal, vooral bij ‘assets’ die al een ruime tijd in een opwaartse trend zitten.

Bronnen: FX Empire

Foto: Marco Verch Pro – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments