VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 3 november 2020 - Aandelen

Morgan Stanley zet Shell op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft een koopadvies afgegeven voor Royal Dutch Shell en BP van de verkooplijst gehaald, terwijl het koopadvies voor het Noorse Equinor juist werd ingetrokken.

De zakenbank verhoogde het advies voor Royal Dutch Shell van Gelijkgewogen naar Overwogen en het koersdoel van 9,91 Britse pond naar 11,80 pond. Het advies voor BP ging van Onderwogen naar Gelijkgewogen, maar Morgan Stanley verlaagde het advies voor Equinor van juist van Overwogen naar Gelijkgewogen.

Volgens de analisten van Morgan Stanley geeft het nieuwe dividendbeleid van Shell een “duidelijk signaal” af over het vertrouwen van het management in de kasstroom van de energiereus.

De vraag is volgens Morgan Stanley of een jaarlijkse dividendgroei van 4 procent ook haalbaar is. Maar de bank denkt dat het antwoord ja is. “Zolang Shell de kasstroomniveaus van het derde kwartaal weet vast te houden, kan het gedurende een lange tijd het dividend jaarlijks met 4 procent verhogen”, menen de analisten, hoewel veel zal afhangen van de ontwikkeling van de olieprijs. Als de coronastorm echter wat gaat liggen, dan biedt dit ruimte voor een hogere olieprijs, denkt de bank.

Het aandeel Shell stijgt dinsdag 2,4 procent naar 11,68 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.