Nederland - 6 april 2023 - Aandelen
door AMY YASSIM

Shell voorspelt positieve start van 2023 met hogere LNG-volumes

Olie- en gasbedrijf Shell voorspelt dat het eerste kwartaal van 2023 een positieve start zal zijn voor het bedrijf. Na een periode van lagere volumes als gevolg van uitval van Australische fabrieken in 2022, verwacht Shell nu een stijging in de volumes van vloeibaar aardgas. Dit zal bijdragen aan een stabiele winst uit handel in LNG.

Ook heeft de olieproductenafdeling waarschijnlijk hogere winst behaald door een aanzienlijk betere handelsprestatie.

Premium

Vorig jaar boekte Shell nog een recordwinst van $40 miljard.

De koers van Shell bewoog in het afgelopen jaar zijwaarts en klimt in de afgelopen weken iets omhoog. Op de Amsterdamse beurs noteert een aandeel nu aan 27,75 euro.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Hernieuwbare energie en belasting

Volgens Shell zal de bijdrage van de afdeling hernieuwbare energie aan de aangepaste winst naar verwachting tussen de $100 en $700 miljoen liggen. Dit is een stijging ten opzichte van het laatste kwartaal van 2022, waar de bijdrage $300 miljoen was.

— Lees ook: De handleiding over aandelen kopen

Het bedrijf verwacht tussen de $2,6 en $3,4 miljard aan belastingen te betalen voor het eerste kwartaal, wat lager is dan vorig jaar. Dit betekent dat het bedrijf meer financiële ruimte heeft om te investeren in nieuwe projecten en innovaties.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Lees ook:


 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.