Nederland - 4 november 2021 - Beursbrink

Amerikaanse olievoorraden nemen toe, olieprijzen dalen

door STIJN

De olieprijzen zijn lichtjes gedaald door berichten over de toename van de Amerikaanse olievoorraden. Maar ook de druk op de OPEC+ om de olieproductie te verhogen, weegt lichtjes op de oliemarkt. De Brent crude ging alvast 2,15 procent lager en daalde naar 82,90 dollar per vat. Ook de WTI ging fors lager naar 81,83 dollar per vat.

Er zit wat druk op de oliemarkt, de olieprijzen zijn gedaald met gemiddeld 2,3 procent omwille van twee factoren die spelen. Enerzijds zijn de Amerikaanse olievoorraden toegenomen de afgelopen weken. Anderzijds is er de vrees dat de OPEC+ meer olie zal gaan produceren eind dit jaar.

Analisten van ANZ zeiden dat het productiebeleid van de OPEC+ heeft gezorgd voor een stijging van de olieprijzen de afgelopen maanden. Dat komt omdat ze een pak minder olie produceren dan vorig jaar gezien de coronapandemie en een sterke daling van de olieprijzen in maart 2020.

Crude oil lower as pressure mounted on OPEC to boost output. U.S. President Biden led calls from major economies for the group to increase production beyond what has already been agreed.

OPEC+

Amerikaans president Joe Biden wijst met de vinger naar de Organisatie van olie-exporterende landen. Biden is van mening dat de OPEC+ meer olie moet gaan produceren gezien de sterke vraag naar olie en de stijging van de olieprijzen. Want bij de Amerikanen zou het probleem niet liggen gezien hun olievoorraad eind vorige maand gestegen is naar 3,6 miljoen vaten.

Het is dan nog maar de vraag wat de OPEC+ van plan is te doen tijdens hun volgende bijeenkomst. Met de winter voor de deur, zal de vraag naar olie gaan stijgen en dus ook de olieprijs. Tenzij de OPEC+ beslist toch meer olie te gaan produceren en zo het aanbod op de markt doet verhogen.

Bronnen: Reuters – CNBC

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.