Nederland - 13 juli 2022 - Beursbrink
door STIJN

Oliegigant Equinor koopt Amerikaans batterijbedrijf

Oliebedrijven zijn massaal op zoek om hun activiteiten te vergroenen. Dat moet wel vermits tal van overheden minder CO2 willen uitstoten. Shell investeert in een nieuwe hernieuwbare waterstoffabriek, BP verhoogde onlangs zijn aandeel in Asian Renewable Energy Hub en het Noorse Equinor gaat het Amerikaanse batterijbedrijf East Point Energy kopen.  

Het Noorse Equinor staat op het punt om East Point Energy te kopen, een Amerikaans batterijbedrijf dat zich focust op opslagprojecten aan de Amerikaanse Oostkust. De transactie zou in het derde kwartaal dit jaar afgerond moeten zijn. Een woordvoerder van Equinor zei dat de overname een grote rol zal spelen in hun transitie naar hernieuwbare energie.

Battery storage will play an important role in the energy transition as the world increases its share of intermittent renewable power. Battery storage is key to enabling further penetration of renewables, can contribute to stabilizing power markets and improve the security of supply.

Equinor, dat vroeger Statoil noemde omdat de Noorse staat 67 procent van de aandelen in handen heeft, springt mee op de kar en wil actief meedoen aan de transitie naar groene energie. Het Internationale Energieagentschap zei dat de vraag naar opslagcapaciteiten tegen 2026 richting de 270 gigawatt zal stijgen. Dat is een stijging van 56 procent de komende jaren.

De Noorse oliegigant is ook aan het investeren in windmolenparken aan de Amerikaanse Oostkust. Kortom, het is duidelijk dat ze op zoek zijn naar manieren om hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen zo snel mogelijk te verkleinen. In feite is de hele olieindustrie bezig met dit onderwerp want overheden en bedrijven willen tegen 2050 hun CO2-uitstoot drastisch verminderen.

Bronnen: Anmar Frangoul – CNBC

Foto: Peter Miller – FlickrCC BY-NC-ND 2.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.