VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Americas - 22 december 2020 - Aandelen

Koersdruk Shell houdt aan

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De koersdruk bij Royal Dutch Shell houdt aan. Dit verwacht analist Quirijn Mulder van ING.

Het aandeel Shell ging maandag op een rood Damrak hard onderuit. Dinsdag herstellen de beurzen, maar Mulder denkt dat Shell een paar lastige weken tegemoet gaat. “Het nieuws was niet bemoedigend voor de gemiddelde kasstroomtaxaties voor het vierde kwartaal”, aldus de analist.

Shell waarschuwde maandag voor miljarden aan afschrijvingen, herstructureringen en verlieslatende contracten.

Volgens Mulder gaf Shell de boodschap af dat de marktomstandigheden zwak zijn en zullen blijven, “vermoedelijk ook in het eerste en tweede kwartaal”.

ING meent dat Shell niet in goede conditie verkeert en vermoedelijk niet in staat is een hogere kasstroom te realiseren. Reden voor de bank om het Houden advies op het aandeel te handhaven met een koersdoel van 16,50 euro.

“We begrepen vooral dat de onderliggende ontwikkeling van operationele kasstroom significant slechter is dan de 9 miljard dollar die in het derde kwartaal werd gerealiseerd”, zei Mulder na een gesprek met investor relations van Shell.

Op een groen Damrak steeg het aandeel Shell dinsdag een half procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.