Americas - 18 september 2019 - Beursbrink

Geen duidelijkheid Fed over verdere renteverlagingen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de Federal Reserve de rente woensdag conform de algemene verwachting heeft verlaagd, is niet duidelijk of er nog verdere verlagingen in het vat zitten. Dit concludeerde marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets in een analyse.

“Een ‘hawkish’ renteverlaging”, oordeelde de marktvorser dan ook.”Er zijn geen duidelijke signalen dat er verdere verlagingen aan komen. Met andere woorden: de Fed heeft geen haast.”

De Amerikaanse centrale bank verlaagde de federal funds rate woensdag met 25 basispunten naar een bandbreedte van 1,75 tot 2,00 procent. Over nog een renteverlaging in 2019 is het beleidscomité verdeeld, met tien van de 17 leden die hier momenteel niet op rekenen.

Dat beeld bleef ook hangen op de valutamarkten, waar de dollar aansterkte ten opzichte van de euro. Het valutapaar euro/dollar werd 0,4 procent minder waard op 1,1030.

Volgens Aslam gaat het de markt ook om hoe de Amerikaanse president Donald Trump reageert. Een dag na de vorige renteverlaging, eind juli, kondigde Trump nieuwe importsancties tegen China aan, wat destijds voor flinke paniek zorgde op de financiële markten.

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn woensdag verder gedaald in reactie op het rentebesluit, met verliezen van rond 0,7 procent voor de Dow Jones index en de S&P 500 en van 1,0 procent voor de Nasdaq.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel