Nederland - 18 januari 2023 - Aandelen
door STIJN

‘China gaat sterk presteren tijdens tweede jaarhelft’

Het heropenen van de Chinese economie gaat zorgen voor een knallend tweede jaarhelft. Voorzitter van Standard Chartered José Viñals denkt dat het versoepelen van de coronamaatregelen en het heropenen van de Chinese economie voor veel vuurwerk zal zorgen.

Steeds meer en meer economen en marktkenners verwachten veel van China dit jaar. Hoewel ze het de afgelopen jaren moeilijk hadden door de strenge coronamaatregelen, wisten ze in 2022 alsnog met 3 procent te groeien. We zijn meer gewoon van China, maar dat is toch geen slechte prestatie.

Standard Chartered-voorzitter José Viñals benadrukt het belang van de Chinese economie voor de rest van de wereld. Als er in de tweede jaarhelft een sterk herstel komt in China, dan gaat de hele wereldeconomie hier van profiteren gezien hun magnitude.

In the second half of the year, I think that the Chinese economy is going to be on fire and that is going to be very, very important for the rest of the world.

Emerging markets

Hij verwacht ook dat de ‘emerging markets’ de wereldeconomie deze keer op sleeptouw gaan nemen. Viñals ziet dat deze economieën een grote weerbaarheid hebben getoond de afgelopen periode en dat een stevig herstel in de maak is. Een herstel dat jaren kan aanhouden.

I think that the improvement in the fundamentals of emerging markets, the improvement in the accumulation of foreign exchange reserves, better economic policies, better governance, all of that helps attract confidence or preserve confidence and I think that is a big plus for them.

Het wordt alleszins een veelbelovend 2023 als we economen en marktkenners mogen geloven, in ieder geval tijdens de tweede jaarhelft. De zorgen en vrees voor de hogere rentes van centrale banken en de hoge inflatie lijken te zijn gaan liggen. De vraag is nu of de markten het bij het rechte eind hebben.

Bronnen: Ellioth Smith – CNBC

Foto: Hippopx

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.