Nederland - 28 augustus 2022 - crypto

Dit zijn de vier interessantste crypto apps volgens Vitalik Buterin

door VINCE

Vitalik Buterin, crypto-expert en mede-oprichter van Ethereum, was afgelopen weekend te vinden op een ETH-event in Mexico. Hier komen Ethereum-experts over de hele wereld naartoe om te spreken. Buterin deelde tijdens zijn toespraak een zeer interessante slide met daarop verschillende crypto apps die volgens hem belangrijk zullen zijn. We zetten de benoemde apps voor je op een rijtje. 

De slide die Vitalik in Mexico aan het publiek toonde, zie je hieronder:

De technologieën die hij hier laat zien zullen zeker niet bij iedereen bekend zijn. Daarom leggen we hieronder voor iedere technologie kort uit wat het inhoud en wat de toepassingen ervan zijn:

ERC-4334 wallets

ERC-4334 is de codenaam voor de technologie genaamd account abstraction. Deze technologie maakt van iedere wallet een smart wallet. Waar tot nu toe vaak het probleem voor nieuwe gebruikers zat, was in de beveiliging van hun wallets. Deze beveiligde je namelijk met slechts een reeks woorden, genaamd een seed phrase. Dat voelt voor veel mensen te instabiel.

De technologie account abstraction maakt het mogelijk om wallets te programmeren. Doordat techneuten logica in smart wallets kunnen bouwen, kan een seed phrase worden ingeruild voor andere backup methodes. Dit zou de veiligheid van wallets enorm kunnen vergroten, wat crypto een stuk toegankelijker maakt.

Die tech en meer van zijn toepassingen bespreekt Raja uitgebreider in deze blog.

Betere compressie voor rollups

Een rollup (een layer-2 netwerk), heeft als functie een grote hoeveelheid data (bijvoorbeeld transacties) samen te voegen tot 1 transactie en die door te geven aan een moedernetwerk (blockchain) als Ethereum. Ook wel het comprimeren van data.

Deze rollups zijn zeer interessant in de ogen van Vitalik, maar hij geeft wel aan dat het proces nog een stuk efficiënter moet kunnen. Er moet dus volgens hem gewerkt worden aan betere data compressie, waardoor rollups nog minder data verbruiken op Ethereum’s blockchain en ze zo meer transacties kunnen faciliteren.

Danksharding

Vitalik geeft aan dat aan de software van nodes (computers die transacties op blockchains valideren en opslaan) de danksharding-technologie moet worden toegevoegd. Danksharding zorgt ervoor dat Ethereum veel meer ruimte voor rollups krijgt. Waar nu nog alle data in verschillende kleinere ‘blokken’ gevalideerd en opgeslagen wordt, kan het met deze technologie allemaal worden opgeslagen in 1 veel groter blok. 

Dit creëert een enorme hoeveelheid ruimte waar de rollups goed gebruik van kunnen maken. Zoals in het stukje over rollups hierboven aangegeven, draait het bij rollups natuurlijk om het comprimeren van een grote hoeveelheid data. Rollups hebben echter ook ruimte nodig om deze gecomprimeerde data te kunnen dumpen, en danksharding biedt daar een enorme hoeveelheid van aan.

Op deze manier kan het Ethereum systeem met layer-2s (rollups) over de langere termijn miljoenen transacties per seconde faciliteren. 

Apps die goedkopere transacties vereisen

Als laatste punt benoemd Vitalik eentje die vandaag de dag nog niet mogelijk is. Hij benoemd namelijk apps die uitsluitend mogelijk zijn wanneer de transacties meer dan 100 keer goedkoper zijn. Dit is iets wat zich met de tijd mee ontwikkeld, maar waar nu zeker al veel aan gewerkt wordt.

Dit zijn dus applicaties die op het moment nog niet te vinden zijn, maar naarmate de transactiekosten genoeg gedaald zijn vanzelf op de markt zullen verschijnen. Ogen ervoor open dus!

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.