Crypto Cashflow - 25 april 2023 - crypto
door VINCE

Deze altcoins gaan knallen in 2023

De eerste 4 maanden van 2023 zitten er bijna op. Hierin zagen we vooral opwaartse koersen en een mooi herstel, na het rampzalige 2022. De recente Ethereum ‘Shanghai’ update heeft opnieuw voor stijgende koersen gezocht, met name voor Ethereum en stakingoplossingen! Welke altcoins er nu precies goed voor staan en waarom, behandelen we in dit artikel.

Welke ontwikkelingen zagen we de afgelopen periode?

Bitcoin en Ethereum trokken de kar. In de afgelopen maand vooral Bitcoin, maar in de afgelopen week zagen we dat keren naar Ethereum.

Naast Ethereum zagen we ook stakingoplossingen voor Ethereum uitblinken. Zoals Lido, RocketPool, Frax en SSV Network. We geloven daarom dat de opleving in de markt gedreven is door de recente Ethereum update.

Deze belangrijke update ging live op 12 april. Het wordt ook wel Shapella (Shanghai) update genoemd. De belangrijkste wijziging is dat het stakingsysteem is opengezet, zodat ETH ook weer terug uit kan worden gekeerd. Dat betekent ook dat stakingwinsten vrij kunnen komen.

Hoe reageert de markt op de update?

De consensus in de markt was altijd dat dit voor een flinke verkoopgolf ging zorgen. Wij zagen dat altijd anders, zoals lezers van de Crypto Gids zullen weten. Wij verwachtten namelijk dat de soep niet zo heet gegeten zou worden

Het is immers zo dat iedereen die z’n gestakete ETH en opbrengst had willen verkopen, dat gewoon al kan doen via de liquide staking derivaten (LSDs), zoals sfrxETH, stETH, rETH of cbETH.

Vlak na de update zagen we een rally boven de $2.000 voor Ethereum. Deze rally is inmiddels weer ingezakt naar het niveau vlak voor de snelle prijsstijging. Maar belangrijk is dat het dus zeker niet het oude niveau is verloren.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Een grote dump en prijsdaling lijkt dus uit te blijven voor Ethereum na de update.

Waarom gaan altcoins dan de cryptomarkt verslaan?

Op de volgende grafiek zien we de marktdominantie van Bitcoin en van Ethereum. Deze marktdominantie staat voor hoe groot Bitcoin of Ethereum is ten opzichte van de totale cryptomarkt. Volgens de onderstaande grafiek bestaat de cryptomarkt bijvoorbeeld voor 47,39% uit Bitcoin. Bitcoin is aangegeven met de candlesticks en Ethereum de oranje lijn.

ced67a17-7ead-430d-b458-63e042cfca0b.png

Momenteel staat de marktdominantie van Bitcoin tegen een belangrijke weerstand, en laat al zien dat het hiertegen afketst. We verwachten daarom dat het aandeel van Bitcoin in de totale cryptomarkt zal afnemen, wat betekent dat andere crypto’s (altcoins) het beter zullen gaan doen.

Welke altcoins gaan knallen in 2023?

Nu zal natuurlijk niet iedere altcoin een schot in de roos zijn. We verwachten dat Ethereum het goed zal doen, na de laatste belangrijke update.

Daarnaast is deze Shanghai update dus ook goed voor Ethereum stakingoplossingen. Voorheen zat je gestake’te ETH ook echt vast in het netwerk. Maar deze drempel is met de update verdwenen, aangezien je ETH nu wel uit het netwerk kan halen nadat je het stake’t. Hierdoor zullen investeerders eerder het staken van ETH overwegen.

Neemt het aantal stakers door een lagere drempel dus flink toe? Dan betekent dit een grote groei van de aanspreekbare markt voor stakingoplossingen!

We verwachten daarom vooral een outperformance van deze stakingoplossingen.

Waar moet je nu in investeren?

De komende perioden zullen zeer interessant worden voor Ethereum en stakingoplossingen, met de Shanghai update die onlangs live is gegaan. Zelf volgen we ook Ethereum en een aantal stakingoplossingen op de voet, met concrete analyses:

Dit doen we in onze Crypto Gids, waarin onze analisten maar liefst 23 verschillende cryptomunten bespreken!

Mis de belangrijke analyses en potentiële rendementen niet, en abonneer je via deze link!

———

Lees ook deze artikelen:

 

———

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.