Nederland - 7 april 2023 - beleggen
door MARNIX VRIEZE

Citigroup: CBDC’s zullen blockchain adoptie een boost geven

Blockchain-technologie zal in de toekomst veel vaker worden gebruikt door investeerders. Ronit Ghose, de Future of Finance Global Head bij Citigroup, zei dat central bank digital currencies (CBDC’s) hierbij een belangrijke rol zullen spelen. Ghose verwacht dat de adoptie van CBDC’s zal leiden tot een snellere acceptatie van tokenized assets en tokenized money in de financiële dienstverlening.

Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) zijn digitale valuta’s die worden uitgegeven door centrale banken en functioneren als wettig betaalmiddel. In tegenstelling tot andere digitale valuta’s, zoals Bitcoin, worden CBDC’s uitgegeven en gereguleerd door centrale banken en worden ze ondersteund door nationale regeringen.

728x90

$5 biljoen aan CBDC’s tegen 2030

Een nieuw rapport van Citigroup voorspelt dat er tegen 2030 tot wel $5 biljoen aan CBDC’s in omloop kunnen zijn, waarvan de helft gebaseerd zou zijn op blockchain technologie. Ghose noemde CBDC’s “een Trojan horse” voor de adoptie van blockchain.

— Lees ook: Alles over getokenizeerde fysieke activa

Crypto investeerders kunnen in de toekomst dus veel profijt hebben van CBDCs. Ghose zegt:

Dat is wat de groei van blockchain-adoptie in de komende drie tot vijf jaar zal aandrijven

Hij benadrukte ook dat digitale portemonnees, zoals Apple Pay, hierbij een belangrijke rol zullen spelen.

Investeerders moeten ook rekening houden met de verschillende benaderingen van CBDC’s in verschillende regio’s en gebruiksscenario’s. Zo zal China naar verwachting een meer gecentraliseerde aanpak hanteren bij het gebruik van CBDC’s, terwijl sommige landen, zoals India, kunnen profiteren van cross-border CBDC’s.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Lees ook:


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.