Nederland - 8 maart 2022 - Beursbrink

President Biden gaat ‘Crypto Order’ ondertekenen

door STIJN

Amerikaans president Joe Biden heeft gezegd dat hij weldra een uitvoerend bevel gaat ondertekenen waarin de overheid hun strategie ten opzichte van crypto zal uitlijnen. Ook zal de impact van digitale activa op de economie en de nationale veiligheid worden onderzocht. De vernieuwde aandacht komt er ondermeer door de sancties tegen Rusland.

Crypto en andere digitale activa krijgen het weldra wat moeilijker in de Verenigde Staten van Amerika. President Biden heeft namelijk laten weten dat hij op korte termijn een ‘Crypto Order’ zal ondertekenen. Dit bevel is sinds vorig jaar in de maak maar heeft een vernieuwde aandacht gekregen vermits het Westen financiële sancties aan het opleggen is tegen Rusland.

Deze laatste wordt zeker geimpacteerd maar kan via digitale munten bepaalde sancties ontwijken. Dit heeft het Witte Huis extra nieuwsgierig gemaakt waardoor ze een versnelling hoger schakelen inzake crypto. Het ‘Crypto Order’ zal federale agentschappen opdragen om mogelijke wijzigingen in de regelgeving te onderzoeken, alsook de impact van digitale activa op de economie.

Druk

De administratie van Biden staat al enige tijd onder druk omdat bepaalde sectoren vinden dat de regels omtrent crypto allesbehalve duidelijk zijn. De crypto-industrie staat reeds zwaar onder druk door wetgevers. Het feit dat Russische bedrijven en individuen de sancties kunnen omzeilen dankzij crypto, doet menig wenkbrauwen fronsen in de Verenigde Staten van Amerika.

We mogen verwachten dat het ‘Crypto Order’ duidelijkere regels zal bevatten inzake crypto. Met andere woorden, de vrijheid inzake digitale activa zal vermoedelijk worden ingeperkt. Daarenboven komt er mogelijks een antwoord op de vraag of de Federal Reserve een ‘central bank digital currency’ zal gaan gebruiken gezien CBDCs in sommige landen al gebruikt worden.

Bronnen: Bloomberg

Foto: Gage Skidmore – FlickrCC BY-SA 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.