Koersdoel cryptomarkt 2023

Wat de reden voor de huidige crypto rally ook mag zijn, we zeiden eerder dat deze nog wel ruimte heeft om even door te stijgen. Maar wat is het koersdoel voor deze rally? En daarmee het koersdoel voor de cryptomarkt in 2023.

We deelde dit koersdoel al eerder in onze crypto nieuwsbrief. Ook wekelijks het belangrijkste crypto nieuws ontvangen met analyses? Schrijf je hier gratis in.

Houd het aantal stablecoins in de gaten

Hiervoor kijken we naar het aantal stablecoins in de cryptomarkt. Net zoals de hoeveelheid dollars van levensbelang is voor hogere koersen bij aandelen, zijn stablecoins dat voor de cryptomarkt. Stablecoins zijn immers de liquiditeiten in het systeem.

Als de liquiditeit hoog is, staan koersen gereed om te stijgen. Maar als de liquiditeit laag is, mag je een daling verwachten. Net als in het traditionele systeem beweegt deze liquiditeit in golven.

We zien het ook wel op de onderstaande grafiek. Hier pakken we de twee belangrijkste stablecoins, USDT en USDC, en zetten deze af tegenover de gehele cryptomarkt. Momenteel bestaat de hele cryptomarkt bijvoorbeeld voor 10,66% uit USDT en USDC.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Bijna perfectie voor het timen van toppen en bodems

Het mooie ervan is dat je de grafiek van de cryptomarkt of Bitcoin er naast kan houden en het vrijwel overeenkomt met de toppen en bodems in de markt.

Wanneer het aantal stablecoins relatief hoog ligt, moet je dus instappen. Maar wanneer het relatief laag ligt, moet je uitstappen. Laag is aan de onderkant van de bandbreedte.

728x90

Wat is het koersdoel voor de cryptomarkt in 2023?

Op basis van de huidige trend zou je verwachten dat het relatieve aantal stablecoins hier ergens in april op komt en een niveau van ongeveer 7,5% aantikt.

7,5% van de cryptomarkt bij het huidige aantal USDT en USDC stablecoins (111 miljard dollar) is een totale marktkapitalisatie van 1,48 biljoen dollar. Dat betekent een stijging van ongeveer 40% vanaf het huidige niveau.

Het gaat dus wel om een tussentijdse top in de markt, waarna je weer een periode van lagere koersen mag verwachten.

Bovendien zijn er een aantal onzekere factoren in het model. USDC en USDT zijn niet alle stablecoins in de markt. En je weet niet of het aantal stables nog verder daalt of stijgt.

In de huidige berekening houden we rekening met een gelijkblijvend aantal stablecoins, wat in de afgelopen maanden overigens realistisch is voor USDC en USDT samengenomen. Bovendien zagen we een flinke terugval van het aantal BUSD, wat weer goed werd gemaakt door een stijging van USDT.

In het geval het aantal stablecoins zal stijgen, kan je natuurlijk over hogere koersen spreken. Wanneer het hard daalt, is een lagere target realistisch.

Hoe wij beleggen in de cryptomarkt

Bij BeursBrink volgen we een flink aantal crypto tips op. Dat doen we via de Crypto Gids. Zie hier ook de resultaten van deze research.

De Crypto Gids is voor iedereen toegankelijk via deze link. Het is slechts een kwestie van abonneren en de gids downloaden. Je heb dus direct toegang tot de selectie aan crypto’s. Bovendien krijgt iedere abonnee ook toegang tot het exclusieve Telegram kanaal, waarin we korte berichten sturen. Zoals de winstname bij GMX.

De Crypto Gids is overigens een lifetime garantie. Dat betekent dat je altijd toegang hebt tot de gids, maar slechts één keer hoeft te betalen. Als we volgende maand of volgend jaar een nieuwe gids met updates uitsturen, heb je dus toegang.

De Crypto Gids kan je nu aankopen voor 699 euro. Let dus wel, het is een eenmalige investering. Ben je van plan om nog minimaal vijf jaar in de cryptomarkt te investeren, dan praat je omgerekend over een bedrag van nog geen 12 euro per maand. Terwijl je hierna altijd gratis toegang hebt tot alle crypto tips.

Je krijgt dus naast de uitgebreide gidsen ook toegang tot alle alerts op je smartphone. Zoals winstnames of nieuwe posities.


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Victor
1 jaar geleden

Mooi artikel weer Raja! Vooral die USDTd + USDCd chart zijn super interessant om langzaam eruit en erin te DCA’en.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.