Nederland - 10 maart 2022 - Beursbrink

Kogel is door de kerk, Biden ondertekent ‘Crypto Order’

door STIJN

Amerikaans president Joe Biden heeft het uitvoerend bevel inzake crypto woensdag ondertekend. De ‘Crypto Order’ stuurt federale agentschappen aan om hun regelgeving inzake digitale activa te coördineren. Het order zet in op zes zaken, consumenten- en beleggersbescherming, financiële stabiliteit, illegale activiteit, concurrentievermogen op mondiaal niveau, financiële inclusie en verantwoorde innovatie.

President Biden heeft de ‘Crypto Order’ woensdag ondertekend. Dat wil concreet zeggen dat federale agentschappen nu actief bezig gaan zijn inzake digitale activa en een gecoördineerde aanpak zullen hanteren. Het order gaat op zes vlakken werken, namelijk consumenten- en beleggersbescherming, financiële stabiliteit, illegale activiteit, concurrentievermogen op mondiaal niveau, financiële inclusie en verantwoorde innovatie. De impact op crypto zal zeker merkbaar zijn.

Het beschermen van consumenten staat bovenaan het lijstje gezien crypto bijzonder volatiel is en er veel oplichters actief zijn op deze markt. Volgens officials gaat bekeken worden hoe het huidige financiële systeem interacteert met digitale activa en wat de noden zijn van consumenten.

[The order] recognizes that our assessment of the risks and potential benefits of digital assets must include an understanding of how our financial system does and does not meet the current needs of consumers in a manner that is equitable, inclusive and efficient.

Gunstig?

Het rapport gaat de impact van cryptocurrencies op de economische en financiële groei analyseren en de mate waarin technologische innovatie de toekomst kan beïnvloeden. Het rapport moet ook antwoord geven op de vraag of het huidige financiële systeem wel of niet voldoet aan de huidige verwachtingen van consumenten.

Men gaat ook onderzoeken of de Amerikaanse centrale bank werk moet maken van een CBDC, oftewel een ‘central bank digital currency’. Meer dan 100 landen zijn deze piste aan het bekijken waarvan sommige landen zelfs reeds gebruik maken van een digitale valuta.

Onmiddellijk na bekendmaking dat Biden het uitvoerend bevel had ondertekend, gingen cryptomunten fors hoger. Bitcoin maakte een stijging van 9 procent maar gaf deze winst donderdagnacht terug met een daling van 6,5 procent. Toch verwachten marktkenners dat het ‘Crypto Order’ gunstig is voor crypto. Men verwacht een nieuwe ‘bull run’ op de cryptomarkt.

Bronnen: Nikhilesh De – Coindesk

Foto: Jernej Furman – FlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.