Nederland - 25 juni 2019 - Aandelen

Chinese e-commerce gigant verkoopt voor bijna $30 miljard dollar op één dag

door RAJA SPEET

JD.com, een van de grootste e-commerce platformen in China, heeft een recordomzet geboekt. Op 18 juni (6.18) werd er voor 29,2 miljard dollar aan spullen verkocht. JD komt daarmee dicht in de buurt van het record van Alibaba, de grootste online retailer in China.

6.18 is een ‘feestkoopdag’ net als Singles Day (11.11) op 11 november. Op deze dagen vieren Chinezen feest door online spullen te kopen. Vorig jaar boekte JD.com ook al een record op 6.18 met een omzet van 24,7 miljard dollar.

Het record der feestkoopdagen staat nog altijd op de naam van Alibaba met 30 miljard dollar. JD.com komt nu dus wel heel erg dicht in de buurt.

Nieuwe strategie van JD.com zorgde voor boost in de verkopen

Een nieuwe door data gedreven strategie van JD.com zorgde duidelijk voor meer verkopen. De Consumer-to-Manufacturer (C2M) strategie zorgt ervoor dat producenten meer inzicht hebben in de interesses van de Chinese consument. Hierop kan het productieproces en de marketing worden afgestemd, waardoor consumenten zich meer aangetrokken voelen tot producten.

Volgens JD.com zorgde de strategie ervoor dat de verkopen van producten die de C2M-strategie ondergingen met 289 procent stegen ten opzichte van vorig jaar. En één op de drie producten die JD.com op 6.18 verkocht was een C2M-product.

Daarnaast werd de recordomzet van JD.com vooral gedreven door burgers die minder te besteden hebben in China. Van deze burgers steeg het transactievolume twee keer zo hard ten opzichte van vorig jaar als bij andere burgers.

Alibaba profiteerde ook van 6.18

Alibaba boekte ook een hoge omzet. Het bedrijf kwam alleen niet met concluderende cijfers. Wel zei Alibaba dat op zijn e-commerce platform, genaamd Tmall,meer dan honderd merken een omzet van 14,5 miljoen dollar of meer boekten. Dat is dus minimaal een omzet van 14,5 miljard dollar.

Bron: The Drum

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.