Nederland - 27 juni 2019 - Azië

Alibaba gaat zijn banden buiten China flink uitbreiden

door RAJA SPEET

Alibaba, het grootste beursgenoteerde bedrijf in China, gaat zijn banden buiten China flink uitbreiden. De online retailer heeft als doel om het aantal buitenlandse merken op het platform te verdubbelen.

Om het doel te verwezenlijken heeft Alibaba op woensdag een website gelanceerd waar buitenlandse verkopers hun producten kunnen aanbieden op Tmall. Tmall is het grootste e-commerce platform van Alibaba en daarmee ook van China. Het platform biedt verkopers toegang tot meer dan 600 miljoen verschillende kopers.

Voorheen konden verkopers alleen in het Chinees hun producten aanbieden. Met de nieuwe site kan dat ook in het Engels.

Uitdagingen voor Alibaba

Yi Qian, een hooggeplaatste manager bij Alibaba, zei dat het aantal buitenlandse merken op Tmall over drie jaar moet verdubbelen naar 40.000 internationale merken. Yi lichtte het nieuwe platform voor buitenlandse verkopers toe:

De website zal ons bereik naar verkopers verbreden, in het bijzonder naar het midden- en kleinbedrijf rond de wereld. We zullen hen helpen met de logistiek en marketing.

Het nieuwe doel van de online retailer valt samen met de handelsoorlog die gaande is tussen China en de Verenigde Staten. Tegelijkertijd koelt de Chinese economie af.

Daarnaast heeft Alibaba ook uitdagingen binnen zijn eigen industrie. Zo timmeren andere online retailers, zoals JD.com en Pinduoduo, hard aan de weg. JD.com boekte onlangs nog een recordomzet van bijna 30 miljard dollar op één dag.

Meer dan de helft van de omzet buiten China

Alibaba wil zich daarom ook buiten de landsgrenzen van China oriënteren en vestigen. Jack Ma, mede-oprichter van Alibaba, zette eerder nog een doel dat in 2025 meer dan de helft van de omzet van Alibaba buiten China moet komen.

Bron: Yahoo Finance

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.