Nederland - 4 november 2020 - Aandelen

Grootste IPO allertijden uitgesteld

door STIJN

Teleurstellend nieuws voor Alibaba. De record-IPO van de dochteronderneming Ant Group wordt uitgesteld wegens ‘significant issues’, met als gevolg dat het aandeel van Alibaba met 7 procent daalde. De beursnotering van de betalingsdienst stond gepland voor deze week met een startwaarde van 34,5 miljard dollar, een absoluut record op de financiële markten.

Ant Group, een onderdeel van e-commercegigant Alibaba, kreeg negatief nieuws van de beurs van Shanghai en Hong Kong. De beursgang, oftewel IPO, mag niet doorgaan wegens problemen inzake de conformiteitsregels. Met andere woorden, betalingsdienst Ant Group zou niet voldoen aan bepaalde voorwaarden om te mogen noteren op de beurs in Shanghai en Hong Kong.

De Shanghai Stock Exchange zei het volgende:

There are significant issues such as the changes in financial technology regulatory environment. These issues may result in your company not meeting the conditions for listing or meeting the information disclosure requirements.

Kort na deze berichtgeving volgde er dezelfde mededeling van de beurs van Hong Kong. Een onvoorziene en verrassende gebeurtenis die het aandeel van moederbedrijf Alibaba de dieperik in stuurde. Het aandeel maakte een duik van maar liefst 7,54 procent.

Grootste IPO ooit

De teleurstelling is groot vermits Ant Group 34,5 miljard dollar wist te verzamelen voor zijn IPO. Zulk bedrag zou meteen goed zijn geweest voor ’s werelds grootste ‘Initial Public Offering’ allertijden. Een woordvoerder van Ant Group verklaarde dat ze de problemen zo snel mogelijk zullen oplossen om de beursnotering alsnog te kunnen laten doorgaan op een latere datum.

We will properly handle the follow-up matters in accordance with applicable regulations of the two stock exchanges. We will overcome the challenges and live up to the trust on the principles of: stable innovation; embrace of regulation; service to the real economy; and win-win cooperation.

Bronnen: CNBC

Foto: Quoteinspector.com

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.