VIP ACTIE

Word een VIP!
Azie - 12 augustus 2019 - Azië

Chinese centrale bank houdt yuan opnieuw boven de 7 dollar

door RAJA SPEET

De Chinese centrale bank verlaagde de koers van de yuan op maandag wederom. Nu noteert de Chinese munt op 7,0211 per dollar en dat is boven de psychologische grens van 7, die de Amerikanen uitdaagt.

De koers van de yuan krijgt de afgelopen tijd veel aandacht, gevold door de escalatie in de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten.

President Donald Trump kondigde onlangs nieuwe tarieven aan op een extra 300 miljard Chinese goederen. Als reactie hierop devalueerde de Chinese centrale bank de yuan vorige week maandag naar boven de 7 yuan per dollar. Dat niveau is sinds de financiële crisis niet meer gezien.

Gewoon marktwerking of sprake van manipulatie?

Een lagere waarde van de yuan (een hogere yuan per dollar) zorgt er voor dat Chinese producten aantrekkelijker worden voor het buitenland, omdat ze goedkoper worden. Dat zou de ingevoerde tarieven van de Amerikanen deels teniet kunnen doen.

De Chinezen ontkenden echter de yuan te kunstmatig laag te houden. Het zou puur marktwerking zijn volgens de centrale bank. Toch denken de Amerikanen daar anders over. Zo zei Peter Navarro, handelsadviseur van het Witte Huis:

De V.S. zal krachtig reageren als China zijn munt verder zal verzwakken om het effect van tarieven te minimaliseren.

Hoe profiteer je van de handelsoorlog?

Of het marktwerking of niet is, sinds het begin van de handelsoorlog is de waarde van de yuan versus de dollar flink gezakt. Zo is te zien op een grafiek van CNBC.

Wie de handelsoorlog zal winnen valt moeilijk te zeggen. Beide grootmachten hebben hun voordelen en wij hebben geen glazenbol. Wat wel met zekerheid te zeggen valt, is dat een slimme belegger op beide paarden inzet. Daarom hebben wij het Azië Rapport uitgebracht, waarin we de Chinese pareltjes voor u klaarzetten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Azie

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Azie

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.