Americas - 10 oktober 2020 - Aandelen

Belegger zeer voorzichtig richting Amerikaanse verkiezingen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Particuliere beleggers lijken op hun hoede richting de Amerikaanse verkiezingen, over minder dan een maand, waarbij wordt gevreesd voor een onzekere uitkomst. Dat blijkt zaterdag uit de BinckBank Beleggersbarometer voor de maand oktober.

Daarbij houden positief en negatief gestemde beleggers elkaar ongeveer vier weken voor de spannende verkiezingsdag in de Verenigde Staten vrijwel exact in evenwicht en is de barometer daarmee nog net positief.

Tech blijft kansrijk

Hoewel de techsector de afgelopen tijd zeer beweeglijk was, is dit volgens de ondervraagden nog altijd de meest kansrijke sector om in te beleggen. De medische sector volgt als goede tweede.

Verder staat Royal Dutch Shell zowel op de favorietenlijst van beleggers bovenaan als op de lijst van aandelen om te verkopen.

Beleggers zijn volgens de BinckBank Beleggersbarometer erg verdeeld over wat ze aanmoeten met het fors in waarde gedaalde aandeel, dat “jarenlang geliefd was maar door de coronacrisis plots omgeven is door onzekerheid.”

Andere aandelen op de kooplijst zijn Galapagos en ASML terwijl particuliere beleggers BAM en Air France-KLM liever vermijden.

Geen plus in oktober

Uit het maandelijkse Europese onderzoek van BinckBank blijkt verder dat een kleine groep zeer negatief is over de huidige situatie op de financiële markten. Een eveneens kleine groep is juist zeer positief gestemd, wat per saldo dus een neutraal oordeel oplevert.

Kijkend naar de verwachting voor de AEX denken de ondervraagden over het algemeen dat de Amsterdamse hoofdgraadmeter komende maand een pas op de plaats zal maken. Voor de Amerikaanse S&P 500 wordt in oktober zelfs op een kleine daling gerekend.

Europa is met 72 procent duidelijk het favoriete continent om de komende periode te beleggen, op ruime afstand gevolgd door Noord-Amerika, dat de voorkeur geniet van 24 procent van de ondervraagden.

Verder denkt 47 procent van de deelnemers aan de Beleggersbarometer dat de euro de komende maanden sterker wordt ten opzichte van de dollar. Slechts 7 procent denkt dat het omgekeerde gebeurt.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.