VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 1 juli 2020 - Beursbrink

Opent COVID-19 de deuren voor de marihuana industrie?

door STIJN

Het Amerikaans Congres heeft nooit echt interesse getoond in de marihuana industrie. Pas sinds de legalisering in Canada in 2018 kwam het onderwerp iets vaker aan bod en zijn er meer en meer politici die voorstander zijn voor de legalisering in de Verenigde Staten. Maar sinds COVID-19 lijkt de interesse in het Amerikaans Congres fors te zijn toegenomen.

 Is marihuana aan populariteit aan het winnen binnen de Amerikaanse politiek? We weten dat het groene spul meer en meer geaccepteerd wordt sinds de legalisering in Canada in 2018. Maar is dit nog altijd zo? Sommige directeurs van marihuanabedrijven merken op dat de coronacrisis in het voordeel speelt van marihuana en dat politici er meer aandacht aan besteden.

Eind maart hadden 50 procent van de Amerikaanse staten en het Districht of Columbia hun legale cannabisbedrijven gecategoriseerd als essentiële bedrijven. Hierdoor waren de ‘stay at home’-regels niet van toepassing op deze bedrijven en konden (moesten) ze operationeel blijven gedurende de lockdown. Dit zou de andere staten kunnen overtuigen om hun standpunt over cannabis te herzien.

Politici

Michael Bronstein, mede-oprichter van de American Trade Association of Cannabis and Hemp, merkt op dat het nu voor leden van het Congres moeilijk is om het onderwerp te blijven negeren. Vooral gezien er dit jaar belangrijke presidentsverkiezingen voor de deur staan.

The COVID-19 response has shown just how critical cannabis is to the overall economy and job markets in a number of these states, and it’s very hard for the federal government to ignore that,

Als de Amerikaanse politiek zich nog meer openstelt voor legale marihuana, dan is er opeens veel meer potentieel voor het groene spul. Vooral als er tijdens de verkiezingen in november een president uit de bus komt die voorstander is om marihuana volledig te legaliseren.

Bronnen: MJBizDaily

Foto: Piqsels – Creative Commons Zero – CC0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.