Nederland - 18 september 2020 - Beursbrink

Zakenbank UBS is zeer ‘bullish’ op goud

door STIJN

Goud noteert dit jaar al 30 procent hoger en zou volgens de Zwitserse zakenbank UBS gerust nog meer kunnen stijgen dit jaar. De analisten van UBS zijn ‘very bullish on gold’ omwille van de factoren die momenteel spelen op het wereldtoneel. Spanningen tussen ’s werelds grootste economieën, onzekerheid over COVID-19, de zwakkere Amerikaanse dollar en noem maar op.

Heeft goud het gehad voor dit jaar en zal het gele edelmetaal op het huidige prijsniveau blijven zweven? De Zwitserse zakenbank UBS denkt alvast van niet. Yeoh Choo Guan, Azië-econoom bij de gerenommeerde financiële instelling, verwacht dat goud dit jaar nog flink wat hoger zal gaan.

We are very bullish on gold. We think that the prices will go higher and what is interesting is we think it will stay higher for longer than expected.

Hun nieuw koersdoel voor 2021 werd onlangs verhoogd van 1.850 dollar naar 2.100 dollar. Op het moment van schrijven noteert goud op 1.961 dollar, ongeveer 30 procent hoger dan begint dit jaar. Een omgeving gevuld met onzekerheden en twijfels zijn gunstig voor goud, vandaar hun beslissing om het koersdoel fors te verhogen voor de komende maanden.

Trend

Ook de nakende presidentsverkiezingen hebben een invloed op de goudprijzen. Yeoh benadrukt de trend op de aandelenmarkten, namelijk dat beleggers en investeerders meer geneigd zijn hun aandelen te verkopen. Op de goudmarkt is het sentiment opnieuw lichtjes positief geworden. Dat getuigt volgens haar van voldoende steun en voldoende kapitaal dat richting goud gaat.

So recently we have a retracement in the equity market. What was interesting is that gold was very resilient despite the equity’s pullback, suggesting that there’s ongoing buying support.

Naast goud verwacht ze ook dat de beurzen in Zuidoost-Azië fors zullen stijgen de komende maanden. Aandelen van bedrijven in deze regio hebben rake klappen gekregen omwille van het feit dat buitenlandse investeerders zich hebben teruggetrokken uit het gebied. Maar van zodra er beterschap op komst is, zal dit geld opnieuw zijn weg vinden richting Zuidoost-Azië.goud

Bronnen: CNBC

Foto: Michael Steinberg – Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.