Crypto Cashflow - 8 februari 2023 - crypto
door RAJA SPEET

Analyse: na 800% winst zijn wij nog steeds bullish op deze crypto

Een aantal weken geleden gaven we aan om een winstje te nemen op een crypto die we al langer volgden. Het gaat om GMX, een crypto die in de berenmarkt een recordkoers bereikte. We namen daarom nog eens een stukje winst van 800%. Ondanks deze winstneming zijn we nog steeds bullish op GMX. In dit artikel vertellen we je waarom en of het nog een goed idee is om op de GMX-trein te stappen.

GMX is de crypto achter een futures broker op de blockchain. We introduceerden de tip in de Crypto Gids. Hier volgen we verschillende crypto’s, nog voordat ze bekend worden. Bekijk hier wat de aanpak van de Crypto Gids is.

Hoezo zijn we nog steeds bullish op GMX?

GMX is een handelsplatform voor futures dat werkt op Arbitrum. Arbitrum is een subnetwerk aan Ethereum (een layer-2) waar je heel snel en goedkoop transacties kan doen.

Via GMX kan je hier in crypto futures handelen, maar dat gaat dan wel op een decentrale manier. Dat betekent dat je bij GMX een crypto wallet nodig hebt en deze moet verbinden met de website om te kunnen handelen. Dat werkt dus anders dan bij centrale platformen als Binance of voorheen FTX.

Enkele voordelen van GMX zijn:

  • Je hebt fondsen zelf in beheer en daarom niet het risico op faillissement zoals je bij een centrale broker wel hebt.
  • Je hoeft geen account aan te maken en je te registeren als je wil gaan handelen. Je hoeft alleen je wallet te verbinden aan het GMX platform.
  • GMX pakt prijsdata van Chainlink en kan daarom alle ‘wicks’ van candlesticks elimineren. Hierdoor heb je als trader een veel kleiner risico dat je wordt geliquideerd bij scherpe prijsstijging/daling.
  • Je kan straks ook in niet-crypto futures handelen op het GMX platform. Bijvoorbeeld in goud of Tesla futures.

Hiermee willen we niet zeggen dat GMX een beter platform is voor futures dan bijvoorbeeld Binance. Wat we wel willen zeggen, is dat GMX voor sommige handelaren een beter platform is. Om deze reden kan het heel veel betalende handelaren aantrekken.

Handelaren betalen dus fees en dat komt deels aan GMX houders toe.

Hoeveel wordt er betaald aan GMX?

GMX werkt volledig op de blockchain en daarom zijn alle gegevens transparant. Reden dat je vrij makkelijk kan nagaan hoeveel geld er wordt verdiend. Sinds de lancering op 31 augustus 2021, toen wij bij de Crypto Gids al GMX tokens hadden, is er 115 miljoen dollar aan fees betaald. Zie ook de volgende grafiek:

In een kleine anderhalf jaar verdiende GMX dus meer dan 100 miljoen dollar. 30% wordt uitgekeerd aan GMX houders. De huidige marktwaarde van GMX is 600 miljoen dollar.

Gezien de enorme groei en de blijvende voordelen ten opzichte van concurrentie, blijven we bullish op GMX.

Waarom winstnemen als je bullish bent?

Bij BeursBrink hebben we geen glazenbol en daarom vinden we risicomanagement belangrijk. Risicomanagement betekent dat je met beleid aankopen/verkopen doet en daarom nooit je volledige positie verkoopt als je winstneemt. Maar wel altijd een stukje. Zodat je in ieder geval een deel van je positie veiligstelt (bijvoorbeeld je inleg eruit halen) en tegelijkertijd profiteert als er meer winst wordt gemaakt.

We zijn natuurlijk geen ezels. Als je aan 800% zit, moet je jezelf ook kunnen belonen.

Zie ook deze alert uit het exclusieve Telegram kanaal van de Crypto Gids:

Een aantal weken later zien we dat deze blijvende positieve visie wordt bevestig door de markt. Ondertussen staat GMX 1.084% hoger vanaf onze aankoopprijs.

Nu nog slim om GMX te kopen?

We verwachten dat GMX nog niet klaar is met groeien. Zeker omdat je straks ook in niet-crypto futures kan handelen op het platform, zoals goud of Tesla futures.

Bovendien is GMX niet bijzonder hoog gewaardeerd. In het afgelopen jaar werd 28,8 miljoen dollar aan fees uitgekeerd aan GMX houders. Je praat dan over een koerswinst van 20,8. Dat is niet hoog, als je op eenzelfde of hoger tempo door kan groeien. En gezien de aanstaande crypto stierenmarkt, zien we dat als waarschijnlijk.

GMX blijft daarom koopwaardig. Zeker omdat je het ook kan staken, zodat je fees krijgt uitgekeerd (voor hoe je zo’n crypto dividendinkomstenstroom opzet, check je het beste de specialisten van de Cryptoknallers).

Nu zijn we wel van mening dat andere crypto’s, zonder deze enorme stijging, wellicht beter gepositioneerd staan om vanaf de huidige koersen een hogere winst te boeken. Je vindt ze in de Crypto Gids.

Gratis crypto cursus

GMX is alleen aan te kopen via Uniswap op Arbitrum. Als je hier nog onbekend mee bent, dan kan je via deze link gratis onze crypto praktijk cursus inzien.

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.