Nederland - 14 december 2022 - Beursbrink
door STIJN

Binance verwacht turbulente maanden

’s Werelds grootste crypto exchange Binance beweert dat de situatie op hun platform is gestabilseerd en dat gebruikers weldra opnieuw geld kunnen deponeren. Eerder deze week konden ze geen USDC stablecoins meer afhalen wegens enkele opgelegde restricties. CEO Changpeng Zhao verwacht de komende maanden een hobbelig parcours.

Het rommelt op de cryptomarkt, uiteraard heeft het faillissement van FTX hier iets mee te maken. Sterkhouder Binance ondervindt hier ook last van en maakte het voor zijn gebruikers tijdelijk onmogelijk USDC stablecoins van het platform te halen. Ondertussen lijkt de situatie te zijn gestabliseerd, aldus CEO Changpeng Zhao. Binnenkort kunnen gebruikers opnieuw geld deponeren.

Het onderbreken van ‘withdrawals’ was te wijten aan het feit dat sommige valutaswaps moesten worden geleid via een niet-gespecificeerde bank in New York die niet open was, aldus Zhao. Binance hervatte opnames na ongeveer acht uur downtime. Cryptobeleggers werden angstig en nerveus door deze actie, vooral gezien de ontwikkelingen van de afgelopen weken.

Optimisme

Alex Svanevik, CEO van Nansen, benadrukt dat de situatie compleet anders is dan die van FTX. Binance heeft voor 60 miljard dollar aan assets op hun platform, de portie USDC maakt daar slechts een kleine fractie van uit.

I would say that you’re definitely seeing larger than normal withdrawals from Binance. And so it is definitely worth keeping an eye on but as far as I can tell at this point in time, this is very different from the FTX situation.

Zhao is optimistisch en verwacht dat de komende maanden moeilijk zullen worden, maar dat het cryptoplatform er sterker zal uitkomen. Beleggers hebben opgeroepen tot meer transparantie van de activiteiten van Binance. Vorige maand heeft het bedrijf een bewijs van reserve afgegeven waarin het beweert een reserveratio van 101 procent te hebben. Dat betekent dat het voldoende activa heeft om deposito’s van klanten te dekken.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.