Nederland - 5 april 2022 - crypto

5 potentiële crypto airdrops

door VINCE

Airdrops zijn hot en sommige airdrops hebben begunstigden meer dan 100.000 euro opgeleverd, zonder daar heel veel voor te hoeven doen. Hieronder vind je een vijftal crypto applicaties die waarschijnlijk nog een airdrop zullen doen. Je kan hier dus letterlijk gratis geld mee verdienen.

Meestal krijg je een airdrop als je een crypto applicatie zonder token gebruikt. Een airdrop is een proces waarbij investeerders, die aan bepaalde voorwaarden voldoen, gratis cryptomunten ontvangen. Oprichters van een project hopen op deze manier dat de ontvangers meer geneigd zullen zijn om zich in te zetten voor het corresponderende project

— In de Crypto Yield Farmer vertellen we bij een mogelijk airdrop precies wat je moet doen om in aanmerking te komen voor een airdrop. We ontvingen bijvoorbeeld al eens 1.200 dollar in Good Bridging tokens en zullen snel ook een andere airdrop (van Frax Finance) in onze wallet gestort krijgen. —

1: Metamask

Metamask is momenteel een van de bekendste cryptowallets en is gekoppeld aan de Ethereum-blockchain. Met Metamask kan je onder andere op-Ethereum-gebouwde cryptocurrencies en tokens verzenden en
ontvangen.

De ontwikkelaar van de wallet, ConsenSys, heeft aangekondigd dat het “progressieve decentralisatie” zal nastreven en daarbij in de toekomst een token wil uitgeven. Het is dus vrijwel zeker dat alle gebruikers van Metamask een airdrop zullen ontvangen. Wat je precies moet doen om in aanmerking te komen is niet precies duidelijk, maar je zal in ieder geval de wallet moeten gebruiken. Metamask’s swapfunctie schijnt hier vooral belangrijk in te zijn.

Check hier hoe je Metamask gebruikt!

Hoewel de functionaliteiten van de token nog niet bekend zijn, zegt de operationele leider bij MetaMask, Jacobc.eth, wel dat het belangrijk is dat de tokenhouders de eigenaar zijn van de crypto portemonnee. Metamask heeft nu 30 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en verdient honderdduizenden dollars per dag!

2:  Arbitrum

Arbitrum is het eerste ‘general purpose’ layer-2 netwerk dat gekoppeld is aan Ethereum. Dit is simpel gezegd een lichtere en snellere versie van een main-netwerk, in dit geval Ethereum. Je hebt dus via Arbitrum de veiligheid van Ethereum, maar snellere en goedkopere transacties!

Het team van Arbitrum heeft vooralsnog in het midden gelaten of ze een token willen uitgeven, maar wij weten dat je voor uiteindelijke decentralisatie, het betrekken van de gemeenschap en enkele functies binnen een crypto netwerk een token nodig hebt. Vandaar dat we een reële kans zien dat Arbitrum een airdrop zal houden. Begunstigden zullen dan waarschijnlijk degenen zijn die het netwerk gebruiken.

Check hier hoe je crypto fondsen naar Arbitrum overzet.

Dit layer-2 netwerk is een zogeheten ‘optimistic rollup’. Dit betekent dat ervan uitgegaan wordt dat de computers die de rollup onderhouden, alle transacties eerlijk doorgeven aan het moedernetwerk wat in dit geval Ethereum is. Vandaar dan ook de titel ‘optimistisch’.

Arbitrum is momenteel het grootste layer-2 netwerk aan de Ethereum-blockchain op basis van de hoeveelheid vergendelde waarde, wat neerkomt op ruim 4 miljard dollar.

3: ZKSync

ZKSync is ook een layer-2 netwerk aan Ethereum, net als Arbitrum. Echter is ZKSync een ‘zero-knowledge rollup’, een veelbelovende technologie.

In de nabije toekomst komt er een eigen token van het netwerk. Het team van ZKSync heeft dit inmiddels al in meerdere interviews aangegeven, want zoals we net zieden: een token versterkt een netwerk op verschillende vlakken. Hiervoor een airdrop te willen gaan doen.

4: Hop Protocol

Hop Protocol vormt een brug tussen cryptonetwerken, dus tussen verschillende blockchains en Ethereum layer-2s. De naam zegt het ook eigenlijk al, je ‘hopt’ ermee van het ene naar het andere netwerk. Deze applicatie is zeer gebruiksvriendelijk en wordt daarom veel gebruikt.

Hop Protocol heeft echter ook nog geen token en gezien het grote gebruik van de applicatie zit die er wel aan te komen. Daarnaast gaan er inmiddels al een halfjaar geruchten rond in de markt, die een airdrop op de planning verwachten.

5: Optimism

De laatste potentiele airdrop komt vanuit Optimism, een layer-2 netwerk. De naam zegt het al, dit is een optimistic rollup net als Arbitrum.

Het heeft dan wel iets minder waarde vergrendeld dan de 4 miljard dollar van Arbitrum, maar met 675 miljoen dollar is het zeker geen klein netwerk te noemen. Het is dan ook Ethereum’s op 2 na grootste layer-2 netwerk. Maar tot op de dag van vandaag heeft ook dit netwerk nog geen token uitgegeven, dus een airdrop sluiten we niet uit.

Deze potentiële airdrop is wel het minst zeker uit dit 5-tal, want het team heeft eens gezegd hier niet voor open te staan. Toch verwachten wij in de toekomst wel een token, omdat een token een zeer belangrijk onderdeel is voor een crypto netwerk, zoals een layer-2.

———-

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.