Ethereum layer-2 is werkelijkheid (en zo verdien je er geld aan)

Na jaren van hard werken hebben techneuten van Ethereum het voor elkaar gekregen om het eerste layer-2 netwerk te lanceren, genaamd Arbitrum. Zo’n subnetwerk aan Ethereum is enorm belangrijk, want heb je de veiligheid van Ethereum en zijn transacties super snel en goedkoop. Werkelijk een verademing om te gebruiken; de toekomst van de blockchain!

Dit is ook te zien aan het kapitaal dat het layer-2 netwerk betreedt. Zonder enige vorm van stimulering hebben miljarden dollars aan crypto zich verplaatst.

Waarom wij Arbitrum gebruiken

Crypto Ebook en Crypto Yield Farmer abonnees gaan Arbitrum waarschijnlijk ook gebruiken. Crypto Ebook, omdat hier GMX tokens staan en we hier onze inleg veilig willen stellen aan een winst van 148%. Voor Crypto Yield Farmers, omdat we op Arbitrum ongetwijfeld nieuwe farming kansen gaan vinden.

Bovendien is er een kans dat Arbitrum nog een token gaat uitgeven. Deze tokens zullen dan gegeven worden aan iedereen die het nieuwe netwerk heeft gebruikt. Dit staat bekend als een airdrop en is letterlijk gratis geld dat je in je crypto wallet krijgt gestort.

Hoe gebruik je Arbitrum?

Om Arbitrum te gebruiken moeten we ETH naar het netwerk overmaken.

Dit kan vrij simpel met de Arbitrum Bridge.

Wanneer je op deze site zit, log je in bij je Metamask wallet en zorg dat je op het Ethereum mainnet zit.

Vul vervolgens bij ‘ETH on L1’ in hoeveel ETH je wil overmaken, klik op ‘deposit’ en voer een transactie uit met je Metamask wallet.

Let wel op: maak niet je hele hebben en houwen over, want Arbitrum is pas kort live en in beta fase. Het netwerk wordt nu bijvoorbeeld nog centraal aangestuurd. Daarnaast zal een transactie ongeveer 7 dagen duren wanneer je deze van Arbitrum naar Ethereum verstuurt.

Na een minuut of 10 is je transactie uitgevoerd en staat je ETH op Arbitrum. Zie ook het volgende scherm:

Nu moet je alleen nog met het Arbitrum netwerk kunnen verbinden. Dat kan door het netwerk aan je Metamask toe te voegen. Zie het gifje hiernaast voor hoe je naar een netwerk toevoegen gaat.

Je vult dan de volgende gegevens in:

  • Network Name: Arbitrum One
  • New RPC URL: https://arb1.arbitrum.io/rpc
  • ChainID: 42161
  • Symbol: AETH
  • Block Explorer URL: https://arbiscan.io

Nu ben je helemaal klaar om met Arbitrum te werken.

 

Voor GMX houders: hoe stellen we onze inleg veilig

1. Ga naar https://gmx.financial/earn en verbind je Metamask wallet met het Arbitrum netwerk ingesteld.

2. Op https://gmx.financial/earn zie je dan het volgende:

Onze GMX tokens (voorheen XVIX) zijn automatisch gestake’t tijdens de migratie van de XVIX token naar GMX. Aan het huidige moment brengen deze 25 procent per jaar op in de applicatie van GMX. Je ziet dus ook al dat je wat verdiensten hebt.

Ter risicomanagement gaan we wel onze inleg veilig stellen. Daarom klikken we hier op de ‘Unstake’ knop.

In de pop-up die verschijnt vul je in hoeveel tokens je wil ontstaken. Daarna voer je een transactie uit met je wallet. Vervolgens heb je het aantal GMX in je wallet.

3. Nu kunnen we onze GMX verkopen voor stablecoins (of ETH).

Belangrijk is dat we nog steeds op het Arbitrum netwerk blijven. Om naar de handelspagina voor GMX te gaan klik je op deze link die je naar Uniswap brengt.

Om de swap te voltooien moet je eerst een ‘approve transactie’ doen. Daarna kan je de werkelijke swaptransactie doen.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.