Crypto Cashflow - 5 december 2022 - crypto
door VINCE

3 belangrijke crypto bodemsignalen

De cryptomarkt zit vrijwel geheel 2022 al in een berenmarkt. Zo daalde bijvoorbeeld de grootste munt, BTC, van zo’n $50.000 begin dit jaar naar het huidige niveau aan de $17.000. Tegen het einde van dit jaar zien we het pessimisme in de markt steeds meer toenemen. Toch zien we ook bodemsignalen verschijnen! In dit artikel behandelen we er 3 met je. 

Cryptocommunity is bijzonder pessimistisch

In de afgelopen periode zag het nieuws dat uit de cryptomarkt vloeide er zeker niet rooskleurig uit. Voornamelijk het faillissement op 11 november van de handelsbeurs FTX heeft heel wat losgemaakt. Lees hier wat er precies gebeurde. De markt, die zich dus al een jaar lang niet in een optimaal klimaat bevindt, reageerde hier op via verschillende manieren.

Zo waren er bijvoorbeeld allerlei crypto-influencers die begonnen over het beëindigen van hun crypto avontuur:

Ook lijkt de bekende ondernemer en televisiepersoonlijkheid, Mark Cuban, afscheid te nemen van crypto. Lees in dit artikel waarom.

Het Britse magazine ‘The Economist’ zei het volgende over de situatie:

The high-speed implosion of FTX has dealt a catastrophic blow to an industry with a history of failure and scandals. Never before has crypto looked so criminal, wasteful and useless.

En Bloomberg heeft al de volgende grap tijdens Thanksgiving gepubliceerd:

Allemaal niet echt nieuws dat vertrouwen in de toekomst van crypto uitstraalt. Toch zien we ook signalen dat we ons nu op de bodem kunnen bevinden en dat er wellicht een stierenmarkt aan zit te komen. Hieronder behandelen we 3 van deze signalen:

#1 De volgende Bitcoin halvering komt er aan

Bitcoin halveringen hebben al eerder voor BTC bullmarkten gezorgd. In het kort worden bij zo’n halvering de beloningen, die worden toegewezen aan de miners, met de helft verlaagd. Lees daar in dit artikel meer over.

De laatste ‘halvering’ vond plaats in mei 2020 en in 2021 wist bitcoin zijn absolute recordprijs te halen. En de volgende BTC-halvering zal in 2024 plaatsvinden.

Dit zou dus kunnen indiceren dat tegen het einde van 2024 of begin 2025, BTC weer zo hard zou kunnen stijgen. En het is vaak ook zo dat als de grootste cryptomunt het enorm goed doet, dat de rest van de cryptomarkt daarin mee beweegt.

#2 ETH was de afgelopen maand deflationair

Door ‘The Merge’ update die plaatsvond halverwege september, is ETH bijna de gehele maand november deflationair geweest. Lees in dit artikel waarom deflatie is behaald, en wat het voor beleggers betekent.

De deflatie zelf betekent dat het token-aanbod daalde en ETH dus schaarser werd. Dit kan op termijn flink de prijs gaan opdrijven.

En een koersstijging verwachten we bij Beursbrink in de komende jaren zeker. We schreven dan ook een artikel waarin we uitlegden waarom een koers voor Ethereum van 15.000 dollar tegen 2030 zeker mogelijk kan zijn. Aan de huidige koers van $1,275 betekent dat een toename van ±1.075%!

#3 De FED vertraagt de renteverhogingen

Renteverhogingen zijn meestal geen goed teken voor crypto. Het is namelijk zo dat hogere rentetarieven over het algemeen een lagere belangstelling voor activa met een hoog risico/hoog rendement betekenen, zoals crypto.

De Federal Reserve in Amerika verhoogde dit jaar al 6 keer de rente. Dit heeft dus de cryptomarkt zeker niet geholpen om er een grotere belangstelling naar te vergaren.

Nu gaat de FED de hoeveelheid komende renteverhogingen echter vertragen. Dit gaf de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Jerome Powell, afgelopen woensdag aan. Deze ontwikkeling zou dan natuurlijk weer positief kunnen uitpakken voor crypto, waardoor een mogelijke stierenmarkt in gang kan worden gebracht.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.