Cryptoknallers - 17 november 2022 - crypto
door VINCE

Ethereum was nog nooit zo schaars

Het is inmiddels 2 maanden geleden dat Ethereum The Merge update lanceerde. Een van de implicaties van deze update was de -90% inflatieverlaging. Sinds een aantal dagen krimpt het ETH aanbod zelfs, dat natuurlijk aangeeft dat Ethereum nu deflationair is!

ETH is sinds kort deflationair!

Zie in onderstaande grafiek van Ultrasound Money het aanbod van ETH sinds The Merge (een periode van 60 dagen):

Sinds 9 november heeft het de lijn van 0,0% aanbodgroei gepasseerd, op weg naar de huidige krimp van -0,029% op jaarbasis.

Wat is nou de reden dat het aanbod ineens zo hard is gedaald? Het faillissement van FTX zorgt ervoor dat steeds meer mensen centrale brokers verlaten uit voorzorg en liever hun fondsen on-chain beheren. Hiervoor moet je dan wel transactiekosten in ETH betalen, die vervolgens voor het grootste deel worden vernietigd.

Om precies te zijn heeft de vernietiging van ETH-transactiekosten, als gevolg van het FTX faillissement, het aanbod doen dalen met -8.427 ETH in slechts 3 dagen.

De deflatie wordt ook nog eens versterkt door het effect van Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559. Meer informatie over wat dit voorstel heeft veranderd voor de blockchain en jou als belegger, vind je in dit artikel.

Wat betekent de krimp van het aanbod voor beleggers?

Heel simpel gezegd is het natuurlijk zo dat hoe schaarser iets is, hoe groter de kans is dat het veel waard is. Dit principe zien we hier terug; een afname van het ETH aanbod, betekent een aannemelijke koersstijging voor de token door schaarste.

En een koersstijging verwachten we in de komende jaren zeker. Recent schreven we nog een artikel waarin we uitleggen waarom een koers voor Ethereum van 15.000 dollar tegen 2030 zeker mogelijk kan zijn. Aan de huidige koers van $1,208 betekent dat een toename van ±1.150%!

Dat Ethereum nu deflationair is, is slechts 1 van de vele effecten van The Merge. De 5 belangrijkste effecten voor jou als belegger publiceerden we eerder in deze blog.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.