Nederland - 21 februari 2022 - Beursbrink

‘Volgende bitcoin run pas eind 2024’

door STIJN

Bitcoin zit in een dipje en het zou nog lang kunnen duren alvorens we een nieuwe ‘bull run’ zien op de cryptomarkt. Volgens één van ’s werelds grootste crypto handelsplatformen zal de volgende ‘bull run’ pas komen eind 2024, begin 2025. Dat zou te maken hebben met het ‘halveringsproces’ dat om de zoveel jaar plaatsvindt op het bitcoinnetwerk.

De populaire digitale munt noteert 40 procent lager dan zijn recordpiek van november vorig jaar, momenteel noteert bitcoin aan 38.384 dollar. Maar we hebben al vaker gezien dat bitcoin hard daalde om vervolgens weer opnieuw sterk te stijgen. Maar de volgende ‘bull run’ zou nog lang op zich kunnen laten wachten, namelijk pas eind 2024 of begin 2025.

Du Jun, oprichter van het crypto handelsplaftorm Huobi, benadrukt dat bitcoin bullmarkten afhankelijk zijn van het ‘halveringsproces’. Dit heeft te maken met de miners die hun krachtige computers gebruiken om complexe mathematische puzzels op te lossen om bitcointransacties te valideren. Miners die meewerken aan dit rekenproces, ontvangen bitcoin als beloning.

Halvering

Bij zo een halvering worden de beloningen, die worden toegewezen aan de miners, met de helft verlaagd. Dit maakt deel uit van een onderliggende code binnen het bitcoinnetwerk. De laatste ‘halvering’ vond plaats in mei 2020 en in 2021 wist bitcoin zijn absolute recordprijs te halen.

It is really hard to predict exactly because there are so many other factors which can affect the market as well — such as geopolitical issues including war, or recent Covid…

In het jaar 2016 vond ook zo een halvering plaats waarna bitcoin het jaar erop ook hard wist te stijgen. Telkens weet de digitale munt nieuwe recordniveau’s te halen. Jun verwacht dat er een nieuwe ‘bull run’ zal komen na het halveringsproces in 2024. Dat wil volgens hem zeggen dat bitcoin opnieuw hard zou kunnen gaan stijgen eind 2024 of begin 2025 gezien de historische evolutie.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Jorge Franganillo – FlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.