Macro Value - 19 januari 2023 - Goud
door SVEN VAN GASSE

16 koersdoelen voor goud in 2023

De afgelopen maanden is goud bezig aan een sterke stijging. Analisten zijn over het algemeen zeer positief gesteld over de goudprijs in 2023. Hoogtijd om eens enkele koersdoelen te bekijken.

De onderstaande grafiek toont de prijs van goud in het afgelopen jaar. Begin maart bereikte goud haar hoogste stand, net onder haar absolute record van in augustus 2020. Goud steeg zo fors doordat de inval van Rusland in Oekraïne een schokgolf veroorzaakte op het geopolitieke toneel. Goud is sinds oudsher de veilige haven bij uitstek.

Hierna kende het gele metaal een stevige daling tot zo’n $1 600. Dit is een daling van maar liefst 20%. Na deze stevige daling is goud echter bezig aan een forse opmars. Het metaal noteert op dit moment opnieuw boven de $1 900.

Koersdoelen voor 2023

Analisten verwachten dat de rally van goud zich zal doorzetten. De volgende foto toont enkele koersdoelen die analisten op goud plakken voor 2023.

JC Parets van All Star Charts verwacht dat goud bij haar volgende beweging kan doorstijgen tot $5 000. Ole Hansen en Zach Scheidt zien de toekomst voor goud met een koersdoel van $3 000 nog steeds zeer rooskleurig in. Dit zou immers een stijging van meer dan 50% betekenen.

Niet enkel analisten zijn positief voor goud. In ons Telegramkanaal lanceerden we onlangs een poll. We vroegen naar de mening van onze abonnees naar goud. Maar liefst 84% antwoordde dat zij bullish waren op goud voor het komende jaar.

Is dit het moment om goud te kopen?

Als je de analisten moet geloven, is dit het ideale moment om goud te kopen. De meesten verwachten immers een stevige stijging.

Ook wij zijn bullish op goud. Enkel kopen wij goud niet rechtstreeks maar beleggen we in goudmijnaandelen. Waarom wij dit doen, kan je lezen in ons Edelmetalen ebook.

Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Macro Value

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Macro Value

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.