Nederland - 2 september 2019 - Beursbrink

Goud kruipt omhoog, zilver volgt

door STIJN

Tijdens het afgelopen weekend gingen nieuwe importheffingen van start in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Dit zorgt voor extra druk op de financiële markten, maar voor de edelmetalen goud en zilver is dit heugelijk nieuws. Beide edelmetalen zijn de beursweek positief gestart in navolging van de invoering van nieuwe importheffingen op allerlei goederen.

Goud en zilver zijn de maandagochtend hoger gegaan na een bewogen weekend omtrent de handelsoorlog. De USA en China hebben elkaar opnieuw ‘gestraft’ door nieuwe importheffingen te activeren op elkaars goederen. Goud en zilver zijn nog altijd ‘veilige havens’ voor beleggers.

De goudprijs maakte een sprongetje van 1.517 dollar naar 1.525 dollar maandagochtend, zilver achtervolgde met een stijging van 0,1 procent naar 18,36 dollar per troy ounce. Edelmetalen hebben er dit jaar al een forse stijging opzitten, toch blijven analisten ‘bullish’ gezien de omstandigheden en het sentiment. Ze verwachten de komende maanden nog hogere koersen voor goud en zilver.

Bullish

Investeerder Mark Mobius is zelf van mening dat beleggers 10 procent van hun portefeuille in goud of zilver moeten steken. De wereldeconomie heeft het moeilijk en centrale banken zijn opnieuw hun rentebeleid aan het versoepelen, redenen genoeg voor Mobius om goud te bezitten.

Marktanalisten merken op dat er veel scepsis bestaat omtrent de handelsgesprekken tussen Trump en Jinping. Men verwacht niet dat er dit jaar nog een oplossing uit de bus zal komen. Het is deze onzekerheid die ervoor zorgt dat goud nog maandenlang kan blijven doorstijgen.

Ondertussen heeft Reuters gemeld dat fonds- en portefeuillebeheerders hun posities in COMEX gold hebben uitgebreid. Daarenboven gaan ze ook meer ‘long’ op goud en zilver, ze zijn met andere woorden behoorlijk ‘bullish’ op edelmetalen en verwachten dus nog hogere koersen.

Bronnen: Livemint

Foto: Maxpixel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.