Nederland - 9 september 2019 - Beursbrink

Mark Mobius: “Gold is the way to go”

door STIJN

Investeerder met ervaring Mark Mobius zei onlangs ‘bullish’ te zijn op goud nu verschillende centrale banken hun rentebeleid opnieuw aan het versoepelen zijn om zo hun economieën te ondersteunen in tijden van een tragere groei van de wereldeconomie. Goud zit de laatste dagen in een klein dipje maar het opwaarts trendkanaal blijft intact en lijkt niet te breken.

Mark Mobius, een investeerder met redelijk wat ervaring op de teller en oprichter van Mobius Capital Partners LLP, is een grote voorstander van goud op dit moment. Hij beweert dat er een aantal belangrijke factoren zijn die goud (en zilver) aantrekkelijk maken om in portefeuille te hebben. Hij is voorstander om fysiek goud te bezitten gezien de hoeveelheid geld dat in omloop is.

Physical gold is the way to go, in my view, because of the incredible increase in money supply.

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China hebben veel roet in het eten gegooid van verschillende centrale banken. Vorig jaar hadden deze banken nog de intenties om hun monetaire beleidsvormen te normaliseren, maar daar komen ze nu massaal van terug.

Rentebeleid

Zowel de Federal Reserve als de Europese Centrale Bank gaan opnieuw stimuleren door de rentes te verlagen. Mobius raadt beleggers en investeerders aan om 10 procent van hun portefeuille te reserveren voor goud in fysieke vorm. Daarnaast vindt hij dividendaandelen ook een goede keuze gezien de dollar in waarde aan het dalen is door de ingrepen van de Federal Reserve.

People are going to finally realize that you got to have gold, because all the currencies will be losing value.

Zelfs centrale banken kopen massaal goud want ook zij geloven in de waardevastheid van goud, aldus Mobius. Volgens de World Gold Council hebben centrale bankiers 374 ton goud ingeslagen tijdens de eerste helft van het jaar. Dat is meteen de grootste toename sinds het jaar 2000.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.