Nederland - 1 juli 2019 - Beursbrink

Zwitserland wil medicinale en recreatieve marihuana legaliseren

door STIJN

De Zwitserse overheid is van plan om het patiënten gemakkelijker te maken om aan medicinale marihuana te geraken. Zo willen ze doktersvoorschriften voor bepaalde aandoeningen toelaten waardoor patiënten sneller en eenvoudiger kunnen worden verder geholpen. 

Zwitserland is aan het experimenteren met marihuana. Er bestaat reeds een voorstel om sommige steden te laten experimenteren met recreatieve marihuana onder bepaalde voorwaarden. Nu wil de Zwitserse overheid ook een aanpassing van het huidige systeem omtrent medicinale marihuana, waarbij patiënten sneller en eenvoudiger aan medicinale marihuana kunnen geraken.

In het huidige systeem moeten patiënten een uitzondering aanvragen bij de ‘Federal Health Office’ want marihuana is nog altijd illegaal in Zwitserland. Het voorstel zou hier verandering in brengen waardoor dokters medicinale marihuana kunnen voorschrijven als onderdeel van de behandeling.

The proposal makes it possible for doctors to directly prescribe cannabis as part of their treatment.

Marihuana helpt patiënten die behandeld worden voor bv. kanker en multiple sclerose, het wekt de eetlust op, vermindert chronische pijnen, vermindert spasmen, etc… Voor de terugbetalingen via de verzekering wordt een aparte regeling opgestart waar nog details voor worden uitgewerkt.

Switch

De switch naar legale marihuana zal er hoe dan ook komen. De ‘Federal Health Office’ heeft tot nu toe al 3.000 aanvragen van patiënten goedgekeurd. Ook elders in Europa zien we dat er geopteerd wordt voor de legalisering van marihuana. In Portugal, Italië en Duitsland zijn er ook al voorstellen die aandringen om medicinale marihuana volledig te legaliseren.

Het Zwitserse farmabedrijf Novartis heeft ondertussen ook al een samenwerking opgestart met het Canadese marihuanabedrijf Tilray. Het is alvast duidelijk dat, hoe langer hoe meer marihuana geaccepteerd wordt wereldwijd en hoe meer landen manieren vinden om het te legaliseren.

Bronnen: Chronicle Herald

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.