Nederland - 12 maart 2021 - Beursbrink
door STIJN

Wordt Mexico ’s werelds grootste marihuanamarkt?

Groot en belangrijk nieuws voor de marihuanamarkt. In Mexico staan ze op het punt om recreatieve marihuana te legaliseren. Als dit effectief gebeurt, dan is Mexico ’s werelds grootste marihuanamarkt. Uiteraard positief voor de hele sector maar er is nog een bijkomend effect, namelijk dat de Verenigde Staten hierdoor onder druk komt te staan hetzelfde te doen.

Mexico, wellicht het grootste drugland ter wereld, staat op het punt om recreatieve marihuana volledig te legaliseren. De Kamer van Afgevaardigden keurde de wetgeving deze week goed. Nu ligt de beslissing in de handen van de Senaat en men verwacht dat ze hier ook groen licht zullen geven.

Als Mexico marihuana effectief volledig legaliseert, dan steekt het Canada gemakkelijk voorbij als grootste marihuanamarkt met bijna 100 miljoen meer inwoners. Ook in Uruguay is marihuana volledig gelegaliseerd, echter betreft het hier een kleine markt van 3,4 miljoen inwoners.

De verwachting is dus dat Mexicaans president Andrés Manuel López Obrador zijn handtekening gaat zetten onder het wetsvoorstel. Daarmee zou de USA gesandwicht worden tussen twee grote legale marihuanamarkten, namelijk Mexico en Canada. De druk wordt hierdoor stevig opgevoerd op Amerikaans president Joe Biden om soortgelijke acties te ondernemen.

Legaal in USA?

Biden is voorstander om de straffen omtrent marihuana te verminderen en om de medicinale toepassingen en onderzoeken uit te breiden. Echter ziet hij het niet zitten om marihuana volledig te legaliseren op federaal niveau. Andrew Rudman, directeur van het Mexico Institute, verwacht dat de Verenigde Staten vroeg of laat zullen buigen en marihuana gaan legaliseren.

My guess is at some point that drives the push to decriminalize or legalize. I think Mexico probably gives more impetus to something that might have happened anyways.

Marihuana heeft alleszins meer voorsprong nu dan onder Trump. Biden zijn partij is grotendeels voorstander om marihuana te decriminaliseren en volledig te legaliseren. Marktkenners verwachten dan ook dat het slechts een kwestie van tijd is vooraleer marihuana ook hier legaal is.

Bronnen: Politico

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.