Nederland - 1 april 2021 - Aandelen
door STIJN

New York legaliseert recreatieve marihuana

Bijzonder positief nieuws voor de staat New York. Gouverneur Andrew Cuomo heeft namelijk zijn handtekening gezet onder het wetsvoorstel dat recreatieve marihuana legaliseert. Daarmee wordt New York de 15e staat waarin marihuana volledig legaal is, zowel medicinaal als recreatief. Op deze manier kleurt de Verenigde Staten steeds meer groen.

Het is gebeurd, gouverneur van de staat New York Andrew Cuomo heeft op woensdag zijn handtekening gezet onder een wetgeving die recreatieve marihuana legaliseert. Het voorstel werd dinsdag goedgekeurd tijdens een staatsvergadering met 100 stemmen pro en 49 stemmen contra.

New York is hiermee de 15e Amerikaanse staat waar marihuana volledig legaal is, van medicinale tot recreatieve marihuana. Gouverneur Cuomo noemde het een historische dag. In een tweet zei hij ook dat eerdere veroordelingen inzake marihuana zullen worden weggewist.

Inkomsten en jobs

De beslissing om marihuana voor recreatief gebruik te legaliseren, kwam in een stroomversnelling nadat New Jersey eerder deze beslissing al had genomen. Legalisering zal naar verwachting miljarden dollars aan inkomsten opleveren, met een forse belasting van 13 procent inclusief een staatsbelasting van 9 procent en een lokale belasting van 4 procent.

De maatregel omvat ook een ‘potentiebelasting’ van maar liefst 3 dollarcent per milligram THC, de natuurlijke psychoactieve component van cannabis dat zorgt voor het high gevoel. Ze verwachten ook dat de legalisering van marihuana 60.000 nieuwe jobs zal creëren.

Het wetsvoorstel zal de strafregisters van tienduizenden mensen schrappen en heeft als doel om 40 procent van de inkomsten te herinvesteren in zwarte en gekleurde gemeenschappen. Kortom, volgens Cuomo zal er veel goed voortvloeien uit de legalisering van recreatieve marihuana.

Bronnen: CNBC

Foto: Piqsels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.