Nederland - 18 mei 2021 - Aandelen
door STIJN

Waarom zitten marihuana-aandelen in het slop?

Het sentiment op de aandelenmarkten is wat bedrukt, vooral bij groei- en technologieaandelen. In deze categorie zitten ook marihuana-aandelen en dat is duidelijk merkbaar aan de aandelenkoersen van Hexo, Canopy Growth en Aurora Cannabis. Sinds hun piek in februari, zijn de waarderingen van deze aandelen sterk teruggevallen.

Waarom doen marihuana-aandelen het zo slecht de afgelopen maanden? Sinds hun piek in februari zijn deze aandelen fors onderuit gegaan. En neen, er is geen negatief nieuws over Hexo, Canopy Growth en Aurora Cannabis. In tegenstelling, er is zelfs positief nieuws vanuit de Verenigde Staten van Amerika omtrent nog meer legalisering in verschillende staten.

Daarenboven zijn er steeds meer Amerikaanse politici die een oproep doen om marihuana te legaliseren op federaal niveau. Onlangs zei Senaatsleider en Democraat Chuck Schumer dat het tijd is om een einde te maken aan het federale verbod op marihuana.

Federaal legaal

Hoe komt het dan dat marihuana-aandelen in het slop zitten? Dat zou te maken hebben met de hoge verwachtingen van beleggers en investeerders dat marihuana op federaal niveau wordt gelegaliseerd. De verkiezing van Democraat Joe Biden gaf deze aandelen vleugels omdat de Democraten over het algemeen meer voorstander zijn voor legale marihuana.

Echter komt er geen schot in de zaak om marihuana op federaal niveau te legaliseren. Dit was immers de katalysator voor de stijging van marihuana-aandelen van november 2020 tot februari dit jaar. Met andere woorden, beleggers blijven op hun honger zitten en hebben hun geduld verloren.

Beleggers en investeerders vragen zich nu af wanneer marihuana gelegaliseerd wordt op federaal niveau. Sommigen vragen zich zelfs af of de Biden-administratie er effectief werk van zal maken de komende jaren. Kortom, er heerst twijfel en onzekerheid op de marihuanamarkt.

Bronnen: TMF

Foto: Weed Streetwear – Flickr

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.