Nederland - 22 november 2018 - Aandelen

Marihuanaproducent uit Londen zet voet in Europese marihuana industrie

door STIJN

Nog meer activiteit op de Europese marihuanamarkt. Indiva, een cannabisproducent met zijn hoofdkantoor in Londen, heeft een deal gemaakt ter waarde van 2,6 miljoen dollar waarbij het toegang krijgt tot de Europese medicinale marihuana industrie.

Brits cannabisproducent Indiva kondigde woensdag aan dat het een overeenkomst heeft bereikt met AEssence Europe om een licentie te verkrijgen om aan hennepteelt te doen in Denemarken. De deal wordt ‘bekostigd’ door middel van 1,1 miljoen dollar aan cash en voor 1,6 miljoen dollar aan Indiva aandelen. Ze zijn plan om een Europese tak op te richten voor medicinale marihuana.

Ze spelen hiermee in op de trend die zich momenteel voortdoet in Europa, er zijn namelijk meer en meer landen geneigd om medicinale marihuana te legaliseren. Niel Marotta, CEO van Indiva, verwacht de deal eind dit jaar rond te hebben en beschrijft ze als ‘the gateway to Europe’.

It allows us to build a global platform, and the European market is huge: half a billion people, high per-capita GDP across the board.

Veel potentieel

Het lijstje van Europese landen die bereid zijn medicinale marihuana te legaliseren is groot: Duitsland, Griekenland, Italië, Nederland, Polen, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Roemenië, Kroatië, Zwitserland, Luxemburg, Cyprus, Macedonië, Finland en Malta.

Hoewel geen enkel EU-land cannabis voor recreatief gebruik heeft gelegaliseerd (alleen Canada en Uruguay hebben dit gedaan) wordt het goedkeuren van het medicinaal gebruik van het medicijn gezien als de eerste stap naar volledige legalisatie van het groene spul.

Volgens een recent onderzoek zou de Europese medische marihuanamarkt de komende zeven jaar 30 miljard dollar aan waarde kunnen creëren. Voeg daar recreatieve marihuana aan toe en de marktwaarde kan naar 68 miljard dollar stijgen.

Bronnen: LFP

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel