Nederland - 22 mei 2021 - Beursbrink
door STIJN

Zijn Canadese marihuana-aandelen een koopje?

Canadese marihuana-aandelen hebben sinds hun piek in februari veel van hun waarde verloren. De bedrijfsresultaten van o.a. Aphria, Cronos Group en Aurora Cannabis lieten dan ook te wensen over. Maar gezien Canada en de wereld stilaan aan het ontwaken zijn van de coronapandemie, zijn deze aandelen momenteel een koopje?

Is het stilaan tijd om op koopjes te jagen op de Canadese marihuanamarkt? Aandelen van Aphria, Aurora Cannabis en Cronos Group hebben een flink pak rammel gekregen sinds hun piek in februari. De omzetten van de bedrijven voldeden niet aan de verwachtingen van analisten.

De drie bedrijven verklaarden dat de coronapandemie en de strenge maatregelen in Canada de schuldigen zijn voor het missen van de omzetdoelen. Ontario, de dichtstbevolkte provincie in Canada, zou in juni versoepelingen gaan doorvoeren. Echter zijn hiermee de problemen voor de Canadese marihuanamarkt nog niet van de baan.

Uitdagingen en kansen

Het is nog vaak zo dat de financiën van deze bedrijven overhoop liggen en dat er helemaal nog geen sprake is van winstgevendheid. Dit zijn uitdagingen die marihuanabedrijven de komende maanden en jaren nog zullen moeten aangaan. Enkel de sterksten zullen overleven.

Er zijn echter ook ‘bullish’ signalen, zoals bv. het standpunt ten opzichte van marihuana in de Verenigde Staten. Steeds meer staten zijn voorstander om het te legaliseren en daar kunnen ook Canadese marihuanabedrijven van gaan profiteren. Echter is er natuurlijk geen garantie dat het betreden van de Amerikaanse markt gemakkelijk en gegarandeerd is.

Volgens onderzoek van IBD is de tijd nog niet rijp om neergeslagen marihuana-aandelen op te pikken. Ze raden beleggers aan om te zoeken naar aandelen van bedrijven die winstgevend zijn en zich wel in een ‘buy zone’ bevinden nu de wereldeconomie aan het heropenen is.

Bronnen: Investors.com

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.