Nederland - 21 maart 2018 - Marihuana
door STIJN

Canadese universiteit anticipeert en biedt specialisatie in ‘marihuana’ aan

Overal ter wereld is men bezig met het ‘groene goud’ omdat het enorm veel toekomstperspectieven heeft. Het is zelfs zo ver gekomen dat de McGill-universiteit in Canada een specialisatie gaat aanbieden in cannabis. De cursus stoomt studenten klaar voor een toekomst in de cannabis industrie.

Anja Geitmann, professor aan de McGill-universiteit in Canada, vindt het belangrijk dat de universiteit anticipeert op het ontstaan van een grote industrie. Overal te wereld, en vooral in Canada, worden wetten en regels versoepelt om de marihuana industrie een duw in de rug te geven.

De Canadese overheid is op dit moment zeer flexibel en open naar cannabis toe. De toepassing van medicinale marihuana is hier absoluut geen probleem. Recreatief gebruik ligt iets moeilijker, maar het ziet er naar uit dat recreatieve cannabis deze zomer goedgekeurd zal worden.

Nieuwe industrie

Als marihuana volledig wordt gelegaliseerd in Canada, zal er nood zijn aan tien- tot honderdduizend nieuwe jobs om alles in goede banen te leiden. Zowel voor de medicinale als de recreatieve markt zullen er ondernemingen nodig zijn die kunnen voldoen aan de vraag naar marihuana. Dat betekent dat er verschillende soorten jobs zullen gecreëerd worden, van het planten tot de verkoop ervan.

Om de industrie te optimaliseren en voldoende kennis en expertise bij te brengen, is het nodig dat er adequate opleidingen worden aangeboden voor studenten die een loopbaan ambiëren in deze sector. Op termijn komt dit de kwaliteit van de producten op de markt ongetwijfeld ten goede en zal de industrie geleid en ondersteund worden door bekwame en competente werkkrachten.

De marihuana industrie is natuurlijk al ‘up and running’. Voor mensen die op dit moment al tewerkgesteld zijn in deze industrie, organiseert de universiteit workshops en bijkomende kortlopende opleidingen zodat deze mensen hun vaardigheden en kennis kunnen aanscherpen.

Ook de universiteit van Quebec zou naar verluidt een opleiding starten voor studenten met een achtergrond in de biologie en/of tuinbouw. Na een specialisatie van één jaar, krijgen ze een certificaat en kunnen de studenten zich master in de hennepteelt noemen.

Bronnen: Global News, HLN, CBC

Foto: Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.