Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 9 december 2018 - Beursbrink

Dit verdienen werknemers in de marihuana industrie

door STIJN

De marihuana industrie weet van geen ophouden en is globaal aan het uitbreiden. Dat creëert uiteraard nieuwe jobs, jobs die je voorheen nooit voor mogelijk achtte. Wat verdient dat nu, zo een betrekking in deze industrie bij een cannabisbedrijf? Hieronder een kort lijstje.

Vorig jaar creëerde de marihuana industrie al ontzettend veel nieuwe jobs, een stijging van 445 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Daarmee overstijgt de mariuhuana industrie de jobcreatie van sectoren zoals technologie (254 procent) en de gezondheidszorg (70 procent).

Tegen 2020 zal de Amerikaanse marihuana markt gegroeid zijn tot 8,5 miljard en zou er naar schatting plaats zijn voor 250.000 nieuwe jobs. Maar zijn deze jobs wel aantrekkelijk en valt er genoeg mee te verdienen? Uiteraard, een nieuwe industrie geeft altijd goede kansen.

Trimmer

Helemaal onderaan de ladder zullen er heel wat ‘trimmers’ nodig zijn. Trimmers worden in de oogsttijd ingeschakeld om buds van planten te verzamelen ter voorbereiding op de verkoop. En terwijl bij sommige grote indoorgroeibedrijven het hele jaar door trimmers worden gebruikt, zullen de meeste kleinere bedrijven trimmers huren, hetzij deeltijds of ad interim.

Deze noeste werknemers verdienen 12,25 tot 14 dollar per uur. Dit soort job zou echter wel overbodig kunnen worden als er technologische toepassingen worden gevonden om buds machinaal te verzamelen door middel van robots of dergelijke.

Budtender

Een functie met meerdere rollen zoals bv. die van apotheker, barman, vertrouweling en zaalmonitor, een budtender brengt de marihuana-industrie en de consument samen. Van achter de balie van de apotheek controleren budtenders ID’s en voorschriften, volgen alle cannabisexporten en helpen klanten de producten te begrijpen en te gebruiken op een correcte manier.

Deze werknemers verdienen 13,25 tot 16 dollar per uur en zijn minder onderhevig aan technologische veranderingen. Budtenders, net zoals bartenders, zijn noodzakelijk en kunnen moeilijk vervangen worden door technologie. Hoewel er altijd wel een manier te bedenken valt.

Dispensary manager

In sommige opzichten is het beheren van een marihuana apotheek vergelijkbaar met het beheren van een andere winkel: het personeel beheren, inventaris bijhouden en een professionele sfeer creëren. Maar de sterk gereguleerde aard van het product maakt het een beetje complexer.

Het is de taak van de manager om ervoor te zorgen dat alle medewerkers voldoen aan de regels en wetten, dat iedereen die de winkel betreedt 21 jaar of ouder is of, als het geen recreatiewinkel is, dat alle klanten de juiste medische voorschriften hebben. Paycheck: 56.000 tot 98.000 dollar per jaar.

Bronnen: CNBC

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel