Nederland - 7 februari 2018 - Marihuana
door STIJN

Eigenaar Corona bier zet voet in marihuana-industrie

Constellation Brands Inc. doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar het bier dat ze maken kent u vast wel. Het bedrijf achter het bier ‘Corona’ wilt zijn graantje meepikken en zou naar verluid 9,9 procent aandelen bezitten van Canopy Growth Corp. Dat is één van Canada’s grootste gelicentieerde producenten van medische marihuana.

In totaal gaat het over een investering van ruim 245 miljoen dollar. Wat goed is voor bijna 10 procent van de aandelen van het Canadese Canopy Growth Corp. Een significant bedrag want er zijn nog maar zeer weinig institutionele investeerders die zich wagen op de marihuana-markt.

Constellation Brands Inc. weet dat dit een riskante zet is vermits er nog heel wat tumult bestaat rond het legaliseren van marihuana in verschillende landen. Bijvoorbeeld de Verenigde Staten van Amerika, dat is een grote afzetmarkt. Daar wordt het beleid per staat vastgelegd en ze zijn er niet in elke staat bepaald happig op.

Ook zou het legaliseren van marihuana een invloed kunnen hebben op het drankgebruik van consumenten. Waarom een biertje drinken als je bijvoorbeeld zonder problemen marihuana kunt roken? Maar daar is Constellation Brands op voorbereid, ze spelen namelijk in op een nieuwe markt die vermoedelijk in 2019 in Canada zal openen.

Pot drinks

Ze zijn ervan overtuigd dat marihuana binnen enkele jaren de wereld zal ‘domineren’, maar ze zijn nog niet zeker over de invloed ervan op de verkoop van hun eigen producten. In principe kan de opkomst van marihuana nefast zijn voor hun bedrijfsresultaten op termijn. Maar niet als ze hun productgamma uitbreiden in samenwerking met Canopy Growth.

De Canadese overheid doet namelijk onderzoek naar het legaliseren van zogenaamde ‘pot drinks’. Dat zijn non alcoholische dranken waarin marihuana is verwerkt. Constellation Brands en Canopy Growth zijn er vroeg bij, er wordt nu al gewerkt aan zulk drankje zodat ze volgend jaar op de markt als eerste kunnen uitpakken met hun nieuw product.

Bronnen: Fortune, Financial post

Foto: Jirka Matousek – Flickr

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.