Nederland - 28 juli 2021 - Azië

Binance CEO is bereid Chinese regels te volgen

door STIJN

De CEO van ’s werelds grootste crypto handelsplatform Binance zou bereid zijn om af te treden zodat zijn bedrijf kan voldoen aan de strenge Chinese regelgeving. Binance is namelijk op zoek naar een manier om een gereguleerde financiële instelling te worden. Dit zou een grote stap voorwaarts zijn voor Binance en de hele cryptomarkt.

Changpeng ‘CZ’ Zhao, CEO van ’s werelds grootste crypto handelsplatform Binance, zei deze week in een statement dat hij bereid is om af te treden als CEO zodat Binance een volledig gereguleerde financiële instelling kan worden. Het zou daarmee voldoen aan één van de strenge Chinese regels.

We’re going to pivot to be a fully regulated financial institution going forward. During that pivot, I would be very open to finding a replacement CEO with more regulatory experience.

Binance is een zeer belangrijke speler op de cryptomarkt, vooral gezien het hoge handelsvolume. Het is dus zeker een doelwit voor de strenge cryptoregels van de Chinese autoriteiten. Het feit dat Binance bereid is om stappen te zetten in de juiste richting, is een belangrijk signaal naar beleggers en investeeders. Alsook voor de hele cryptomarkt uiteindelijk.

Ook landen zoals Canada, Japan, het Verenigd Koninkrijk en Italië hebben reeds acties ondernomen tegen het cryptobedrijf. Hier is Binance ook niet geautorirseerd om hun bedrijfsactiviteiten uit te voeren. Het platform is van plan om verschillende regionale hoofdkantoren op te richten, verspreid over de hele wereld. Het zal ook op zoek gaan naar licenties waar mogelijk.

Bitcoin

Dit jaar is een wild jaar voor crypto. Bitcoin, ’s werelds grootste digitale munt, bereikte op een gegeven moment een recordhoogte van bijna 65.000 dollar. Sindsdien is de waarde van de munt echter sterk gedaald, zelfs tot onder de 30.000 dollar. Op dit moment is er een herstelbeweging bezig op de cryptomarkt. De vraag is of bitcoin naar een nieuw record gaat of dieper zal zakken.

Bronnen: CNBC

Foto: CCNull

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.