Nederland - 12 maart 2018 - Marihuana
door STIJN

Duitsland en medicinale marihuana, een topcombinatie!

Duitsland is op weg om dit jaar één van ’s werelds grootste markten te worden op vlak van medicinale marihuana. Het aantal patiënten voor het gebruik van medicinale cannabis stijgt ontzettend hard, alsook de import van het product. Duitsland is zelfs voorbereidingen aan het treffen om een kader te bouwen rond de binnenlandse teelt van marihuana. 

In Duitsland stijgt het aantal patiënten, die baat hebben bij het gebruik van medicinale cannabis, aan een versneld tempo. Die vraag wordt op dit moment ingevuld door de import van marihuana, voornamelijk van grote telers uit Canada. Het zijn deze grote internationale kweekbedrijven die voorlopig hun kansen kunnen grijpen op de Duitse markt van de medicinale marihuana.

Andere mogelijkheden voor detailhandelaren of bedrijven met nevenactiviteiten zijn er op dit moment nauwelijks. Dat komt omdat de verkoop van medicinale marihuana uitsluitend via apotheken gaat. Maar er zullen meer kansen ontstaan naarmate de binnenlandse industrie zich ontwikkelt en de nevensector op gang komt om telers en andere marihuana bedrijven te bedienen.

Grote markt

Deepak Anand, vicepresident voor overheidsrelaties van het adviesbureau Cannabis Compliance, is ervan overtuigd dat Duitsland de grootste markt wordt voor medicinale marihuana. Hij is van mening dat Duitsland ontzettend veel potentieel heeft, zeker als toegangspoort tot de EU.

Medicinale marihuana is toegankelijk voor 70 miljoen Duitse inwoners. Patiënten zijn volledig vrij om een medisch plan te kiezen via het wettelijke ziekteverzekeringsstelsel. De drie grootste verzekeringsmaatschappijen bevestigen dat de vraag naar medicinale cannabis aan het stijgen is.

Op amper één jaar tijd is het aantal aanvragen voor de terugbetaling van de marihuana aankopen in de apotheken met 2.500 procent gestegen. Begin vorig jaar werden er amper 500 aanvragen ingediend, eind vorig jaar liep het cijfer op tot 13.000 aanvragen. Dit is een veelbelovende evolutie voor marihuana in Duitsland, en dit zou nog maar het begin zijn.

Volgens Peter Homberg, hoofd van de Duitse Life Sciences Practice bij het advocatenkantoor Dentons, is dit slechts het tipje van de ijsberg. Hij verwacht dat het gebruik van medicinale marihuana in de toekomst nog veel hoger zal liggen dan nu het geval is. Vooral als de Duitse overheid de goedkeuring geeft voor de binnenlandse teelt van medicinale marihuana.

Maar op dit moment wordt er veel ingevoerd. Het zou dus verstandiger zijn om zelf een binnenlandse industrie te creëren die de vraag naar marihuana kan invullen. Homberg beweert dat de vraag in Duitsland hoger zal blijven dan wat er in het binnenland geproduceerd kan worden en dat import altijd het tekort zal moeten gaan invullen.

Bronnen: MJBizDaily

Foto: Ingo Joseph – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt?

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.