Nederland - 1 mei 2018 - Marihuana
door STIJN

Ook Zimbabwe legaliseert cannabisteelt

Het cultiveren van cannabis is een onmisbare stap voor de binnenlandse vraag naar producten bestemd voor privé- en medicinaal gebruik van marihuana. Los van de voortrekkers Canada en de V.S.A., zijn er ook op het Afrikaanse continent landen bezig met het legaliseren van marihuana. 

Op dit moment zijn er in Afrika drie landen die reeds stappen hebben gezet op vlak van het legaliseren van marihuana. Allereerst heb je Lesotho, waar medicinale marihuana reeds legaal is op kleine schaal. De cannabisteelt is echter deels legaal en wordt enkel toegestaan onder bepaalde voorwaarden. In Lesotho wordt op dit moment enkel geteeld door twee buitenlandse bedrijven

Ook Zambia gaat die richting uit. Landbouwers en bedrijven die een licentie hebben gekregen van de minister van Gezondheid mogen cannabis telen in beperkte maten en enkel als de cannabis gebruikt wordt voor medische producten. Dit is alvast een kleine stap in de goede richting waar ook Zimbabwe maandenlang onderzoek naar heeft gedaan.

Zimbabwe

De Zimbabwaanse overheid heeft de afgelopen acht maanden gediscussieerd over het gedeeltelijk legaliseren van cannabisgebruik en -teelt. Vorig weekend was het uiteindelijk zover, een aankondiging van de overheid waarin ze verklaren een systeem te hebben gevonden dat toelaat om cannabisteelt te legaliseren, maar wel enkel voor onderzoek en medicinaal gebruik.

Door licenties van vijf jaar te verlenen aan telers, zullen ze ook in staat zijn om verse cannabis, cannabisolie en gedroogde producten te bezitten, vervoeren en verkopen. De regelgeving legt de overheid de verplichting op om waakzaam te blijven dat cannabis kan worden omgeleid naar illegaal gebruik, klachten van politie of bezwaren van lokale autoriteiten.

De Zimbabwaanse overheid ziet veel potentieel in marihuana en hoopt investeerders en bedrijven aan te trekken. Er zullen ‘Special Economic Zones’ (SEZs) worden opgericht waarin bedrijven zich kunnen vestigen om cannabis te telen en produceren. Volgens Obert Mpofu, minister van Investeringen en Ontwikkeling, heeft er een Canadese firma reeds een aanvraag ingediend.

Het ziet er dus naar uit dat ook Afrikaanse landen de boodschap goed hebben begrepen inzake marihuana en zijn economische voordelen. Hoewel de ontwikkelingen voorzichtig gebeuren, is de kans groot dat ook op dit continent steeds meer landen marihuana zullen legaliseren.

Bronnen: Business Insider, News24

Foto: Rexmedlen – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.