Nederland - 19 februari 2018 - Marihuana
door STIJN

5 markten die goed zullen boeren dankzij de legalisering van marihuana

Er zijn talrijke markten die kunnen profiteren van de legalisering van marihuana. Een goed voorbeeld daarvan vinden we terug in Colorado. Hier werd ‘Amendment 64’ zes jaar geleden goedgekeurd, niet goed wetende wat het teweeg zou brengen. Ondertussen is duidelijk dat het legaliseren van marihuana veel goeds bijbrengt.

Het ‘Colorado Amendment 64’ werd goedgekeurd in 2012. De wet staat onder andere het privégebruik van marihuana toe door natuurlijke personen ouder dan 21 jaar. Ook het commerciële gebruik, de verkoop en productie is toegelaten en wordt geregulariseerd zoals bv. alcohol.

Hieronder vind je een beknopte samenvatting van welke markten baat hebben bij het legaliseren van marihuana, zowel privé als commercieel.

1. Retail

Twee jaar na het goedkeuren van het wetsvoorstel, verschenen er overal in Colorado verkooppunten van marihuana-producten. Kleine ‘apotheekjes’ werden uit de grond gestampt om aan de vraag te kunnen voldoen. Ook in snoepwinkels, tankstations, etc… zijn er rijen voorzien voor allerlei marihuana-producten.

In 2016 werd duidelijk dat deze nieuwe markt veel mogelijkheden biedt. De verkoop van marihuana genereerde ongeveer 200 miljoen dollar aan belastinginkomsten en licentiekosten. En dit is zonder de extra inkomsten uit lokale belastingen en vergoedingen van steden.

2. Jobs

Dankzij de vele opportuniteiten is het economische landschap van Colorado ondertussen grondig veranderd. Ondernemers die allerlei zaakjes opstarten in de staat, creëren uiteraard nieuwe werkplekken en banen. Van productie tot en met de verkoop van marihuana zijn er mensen nodig die het boeltje draaiende houden. In het jaar 2015 kwamen er 18.000 nieuwe fulltime jobs bij.

3. Toerisme

Marihuana gebruikers die rondreizen in de staat Colorado, profiteren uiteraard van de vrijheid die ze krijgen. De legalisering lokt alleen maar meer gebruikers naar het Amerikaanse cannabis-mekka. In 2015 kreeg de staat Colorado ongeveer 77 miljoen toeristen over de vloer, goed voor 19 miljard dollar aan inkomsten.

4. Criminaliteit

Vóór de goedkeuring van het legaliseren van marihuana, vreesde men ervoor dat de criminele activiteiten zouden stijgen. Maar uit de meest recente gegevens blijkt dat er 81 procent minder criminele feiten zijn voorgekomen voor het gerecht. 70 procent van de vraag uit dit milieu wordt nu ingevuld door de legale markt.

5. Banken

Voorheen wouden banken niets te maken hebben met marihuana-gerelateerde ondernemingen. Dat is ondertussen veranderd en erkennen de banken deze economische activiteiten. Tegen het einde van 2017 steeg het aantal financiële dienstverleners, waaronder kredietverenigingen, die bankieren voor marihuanabedrijven mogelijk maken, tot ongeveer 400 instellingen.

Bronnen: High Times

Foto: Wikimedia

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.