Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 12 december 2018 - Beursbrink

Weldra ook marihuana voor recreatief gebruik in New York?

door STIJN

De Verenigde Staten van Amerika hebben elk hun eigen drugbeleid en het lijstje van staten waar marihuana gelegaliseerd is, wordt langer en langer. Ook in New York maakt Gouverneur Andrew Cuomo er werk van om marihuana voor recreatief gebruik te legaliseren.

De gouverneur van de staat New York heeft plannen voor het drugbeleid. Hij is namelijk van plan om marihuana volledig te decriminaliseren en het recreatieve gebruik te legaliseren op een gecontroleerde en verantwoorde manier. Hij wilt in 2019 een voorstel indienen ter goedkeuring.

As we have said since August, the goal of this administration is to create a model program for regulated adult-use cannabis and the best way to do that is to ensure our final proposal captures the views of everyday New Yorkers.

Begin dit jaar werd er een grondige studie gevoerd, in opdracht van de gouverneur, naar het gebruik van marihuana. Daaruit is gebleken dat de nadelen niet opwegen tegen de vele voordelen. Op basis van deze studie, in combinatie met een ‘stemming’ binnen de staat, is het initiatief gestart.

De kans dat gouverneur Cuomo slaagt in zijn opzet is behoorlijk groot. Het nieuws werd alvast goed ontvangen op de financiële markten, althans voor cannabisaandelen. Hoewel Tilray en Cronos wat van hun waarde verloren, stegen Canopy en Aurora respectievelijk met 6,9 en 3,4 procent.

Evolutie

Hoewel marihuana op federaal niveau illegaal is, hebben de staten elk afzonderlijk een eigen beleid. Analisten vermoeden dat de marihuana industrie momenteel 40 tot 50 miljard dollar waard is. Een behoorlijk cijfer waar ook de Amerikaanse overheid niet naast kan kijken.

Uit een bevraging blijkt ook dat 66 procent van de bevolking voorstander is van de legalisering van marihuana, zowel medicinaal als recreatief. Ook uit de ‘midterm elections’ is dit gebleken, het
resulteerde in hervormingen van het drugbeleid in drie extra staten.

Bronnen: CNBC

Foto: Quote Catalog Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel