Nederland - 19 augustus 2018 - Beursbrink

Dit denken de Amerikanen over marihuana

door STIJN

Kan marihuana gebruikt voor gezondheidsredenen? Volgens een onderzoek van de Annals of Internal Medicine blijkt dat 81 procent van de Amerikanen gelooft dat marihuana goed is voor de gezondheid. Dat is alvast 81 procent van de Amerikaanse bevolking dat het bij het rechte eind heeft. 

Amerikanen geloven er in, het gebruik van marihuana om de gezondheid te verbeteren. Ze geloven er dus in dat marihuana bestanddelen bevat die een positieve invloed hebben op het welvaren. Tijdens het onderzoek werden er 9.003 volwassen Amerikanen ondervraagd.

66 procent van de ondervraagden beweerden dat marihuana gebruikt kan worden om pijn te stillen. 48 procent is van mening dat marihuana gebruikt kan worden om aandoeningen, zoals multiple sclerosis , epilepsie, de ziekte van Crohn, etc… , te behandelen. En 47 procent van de ondervraagden ziet het als een goed middel tegen stress, angststoornissen en depressies.

Tot dusver de positieve insteek want 91 procent ziet echter ook een risico in het gebruik van marihuana, ze vrezen dus voor problemen. De meest voorkomende zijn juridische problemen (geciteerd door 52 procent), verslaving (50 procent) en geheugenstoornissen (42 procent).

Realiteit

Het ‘probleem’ is echter dat de opvattingen van de Amerikaanse bevolking over de gezondheidsvoordelen van marihuana niet noodzakelijk synchroon lopen met geaccepteerde medische onderzoeken, aldus de experts die de enquête hebben uitgevoerd.

Ze schreven dat de effectiviteit en veiligheid van het gebruik van marihuana voor de behandeling van slapeloosheid, angst en depressie niet zijn vastgesteld en dat er mogelijk sprake is van schade. Ze concludeerden dat het publiek mogelijk de langetermijnrisico’s van marihuana onderschat.

Omdat de legalisatie van marihuana zich verspreidt, met medicinaal gebruik nu legaal in 30 staten en recreatief gebruik legaal in negen, benadrukten ze de noodzaak van aanvullend onderzoek om de gevolgen voor de gezondheid en de veiligheid van regelmatig gebruik beter te begrijpen.

Bronnen: Washington Post

Foto: Nick Youngson – Alpha Stock Images – CC BY-SA 3.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.